Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie onderzoekt geweld aan ‘The Villa’

Klant beticht mede-eigenaar van mishandeli­ng

- (vdaa)

De Antwerpse politie onderzoekt een vechtparti­j, waar portiers en de mede-eigenaar van discotheek ‘The Villa’ bij betrokken zouden zijn. “Toen ik al op de grond lag, bleven ze op me stampen.”

De vechtparti­j ontstond zondagocht­end in The Villa op het Eilandje. De politie trof een gewonde Mehmet Cucuk aan op het Zaha Hadidplein. “Ik was met vrienden op stap. Er was wat discussie ontstaan en ik probeerde tussenbeid­e te komen. Plots werd ik door de portiers buitengego­oid”, aldus Cucuk. “Ik kreeg een knie tegen mijn wenkbrauw, die meteen open lag. Ik vroeg mede-eigenaar Vincent Van Trier of hij dit normaal vond. Toen ik de politie wilde belden, trok hij mijn gsm uit mijn hand en gooide die weg. Daarop heb ik naar hem uitgehaald, dat geef ik toe. Ik laat me niet doen. Maar toen sprongen ze met acht mannen bovenop mij. Ze sloegen me bewusteloo­s.”

Camerabeel­den

Toen Cucuk bijkwam, ging de discussie verder. Hij rende weg in de richting van het Havenhuis, maar werd achternage­zeten. Uit camerabeel­den blijkt dat vier mannen op hem blijven stampen,

terwijl hij al op de grond ligt. “Een van die mannen was Vincent Van Trier, mede-eigenaar van The Villa.”

Van Trier ontkent. “Ik raakte inderdaad betrokken bij een incident, maar heb die man niet geschopt toen hij op de grond lag. Eerder op de avond had hij zijn vriendin al bij de keel gegrepen en zonder aanleiding een klant en mij geslagen. Ik was niet aan het werk, maar ook met vrienden iets gaan drinken. Ik laat me niet zomaar op mijn gezicht slaan.”

Volgens Van Trier probeerde Mehmet Cucuk met een regeling geld te slaan uit het incident. “Maar omdat we weigerden, stapt hij naar de pers.” Cucuk lacht. “Daarom bellen ze mij al twee dagen om het onder elkaar te regelen. Maar ik wil dat hij hiervoor verantwoor­ding aflegt.”

 ?? FOTO RR ?? Camerabeel­den tonen de vechtparti­j, waarbij Mehmet Cucuk verwonding­en opliep rond het oog.
FOTO RR Camerabeel­den tonen de vechtparti­j, waarbij Mehmet Cucuk verwonding­en opliep rond het oog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium