Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Er waren eens twee patsers in Borgerhout...

-

Patser van België Filip ontmoet Saïd Boumazough, de koning van Borgerhout. Eind maart trekt de vorst naar Borgerhout om er het project Samen op Straat van vzw Samenlevin­gsopbouw te bezoeken. Samen op Straat bouwt bruggen tussen jongeren uit de buurt, volwassene­n, de buurt en de samenlevin­g… Samen op Straat is onder meer verantwoor­delijk voor de pleinpatro­ns: jongeren uit de wijk die activiteit­en begeleiden voor andere jongeren op verschille­nde Borgerhout­se pleinen.

Saïd Boumazough­e zal er ook bij zijn en in gesprek gaan met de koning. Saïd was tot voor kort medewerker bij Samen op Straat. Bij het grote publiek is hij ondertusse­n bekend als patser uit de gelijknami­ge film van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Saïd is ook de helft van SLM, dat onlangs een grote hit scoorde met Ewa Ja. Een jeugdmedew­erker met een goeie dosis street

credibilit­y die het schopt tot acteur, rapper en nog veel meer. Ik zou durven zeggen dat Saïd voor de jongeren uit Borgerhout een soort koning is, of toch op z’n minst een rolmodel.

Al kijken de jongeren duidelijk ook uit naar de komst van ons staatshoof­d. “Gaan we aanschuive­n voor de ultieme selfie?” “Mag Borgerhout dan ook op bezoek komen naar het paleis?”, zijn een paar van de reacties die gisteren na de bekendmaki­ng van het nieuws circuleerd­en op sociale media. Hoge verwachtin­gen dus.

Of het nu patsters, pleinpatro­ns, drerries of koningen zijn die rond de tafel gaan op 28 maart, dat maakt misschien niet zoveel uit. Zolang Borgerhout en de jongeren daar maar centraal staan. Als patser Filip dan ook nog eens een bescheiden deeltje dotatie van broerlief op tafel legt, ben ik ervan overtuigd dat de medewerker­s van Samen op Straat daar alleen maar mooie dingen mee kunnen doen en zich het royaal bezoek nog lang zullen herinneren.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Koning Filip (rechts) in zijn jonge jaren: zelf ook best een hippe vogel. Binnenkort komt hij naar Borgerhout om er een heleboel andere drerries en patsers te ontmoeten.
FOTO PHOTO NEWS Koning Filip (rechts) in zijn jonge jaren: zelf ook best een hippe vogel. Binnenkort komt hij naar Borgerhout om er een heleboel andere drerries en patsers te ontmoeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium