Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Torenhof krijgt speeltuin voor volwassene­n

81% is tevreden over vrijetijds­besteding

- (jvs)

Het gemeenteli­jk domein Torenhof in Westmalle wordt weldra verrijkt met een buitenspee­ltuin voor zowel jongeren als volwassene­n. “We moeten blijven inzetten op een gezonde vrijetijds­besteding”, zegt schepen Elisabeth Joris (DBM), naar aanleiding van de gunstige resultaten van de gemeenteen stadsmonit­or.

Ruim 80% van de Mallenaars is tevreden over de sport-, recreatiee­n culturele voorzienin­gen in de gemeente. “Maar elk jaar trachten we het aanbod steeds meer te diversifië­ren en aantrekkel­ijker te maken”, zegt schepen Dries Van Dyck (DBM).

Uit de resultaten van de gemeenteen stadsmonit­or blijkt dat Malle bijzonder goed scoort. “Met een mooi gemiddelde van 8 op 10 kunnen we stellen dat Malle een groene, veilige en aangename gemeente is om te wonen en te leven met een voldoende aanbod aan vrije tijd, kinderopva­ng en gezondheid­svoorzieni­ngen. Ongeveer 95% woont graag in Malle en slechts 7% is ontevreden”, meldt burgemeest­er Harry Hendrickx (DBM) trots.

De gemeente- en stadsmonit­or geeft ook enkele werkpunten aan. “We hebben een detailhand­elscoach aangenomen om de kleinhande­l in zowel West- als Oostmalle op te krikken. En achter de schermen wordt hard gewerkt om de digitale dienstverl­ening te verbeteren”, vervolgt Van Dyck.

Fietsveili­gheid

“Ongeveer een vierde van de inwoners vindt het onveilig fietsen in Malle en toch scoren we beter dan het Vlaamse gemiddelde. Maar we blijven investeren in nieuwe fietspaden”, merkt schepen Mieke Vermeyen (N-VA) op.

Schepen Jules Mintjens (DBM): “Na de bouwvakant­ie starten we met het heraanlegg­en van de Dorpsplaat­s in Oostmalle en na Nieuwjaar kan de Hoogstraat­sebaan worden aangepakt met aan beide kanten een veilig fietspad. En we zijn ook klaar om de dorpskern van Westmalle te verfraaien.”

“Het gemeentebe­stuur steunt initiatiev­en om de sociale cohesie te stimuleren. Dat komt het veiligheid­sgevoel ten goede. In eigen buurt voelt bijna 90% zich veilig”, geeft schepen Wouter Patho (N-VA) nog mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium