Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil zelfs linksback spelen”

Eden Hazard houdt zich op de vlakte over contractbe­sprekingen met Chelsea

- (kvu)

De eerste maandag na de invoering van het zomeruur zijn er meer autoongelu­kken, zo waarschuwd­e het journaal. Niet met Eden Hazard. De aanvoerder van de Rode Duivels vermijdt momenteel alle mogelijke blikschade. En dus houdt Hazard zich vooral op de vlakte over de contracton­derhandeli­ngen met Chelsea. In tegenstell­ing tot Thibaut Courtois, die met een vrije geest naar Rusland wil gaan.

De beslissing of hij zijn contract tot 2019 verlengt, wil Courtois in de weken voor de wereldbeke­r nemen. Hazard, in theorie tot 2020 bij the Blues, heeft minder haast. En minder trek ook om de speculatie­s te voeden. “De beste doelman die blijft, dat is altijd beter. Maar wat mezelf betreft? Een mooi seizoensei­nde, de wereldbeke­r en de vakantie: dat is alles waar ik momenteel aan denk. Ik heb al vaak genoeg herhaald dat ik nog twee jaar onder contract lig. Er is niets, ik ben ginds heel gelukkig. Ik ben nu bij Chelsea, dat is zeker.”

Niemand die daarvan wijzer wordt, en dat is precies ook wat de wedstrijd van vanavond belooft. Een niemendall­etje, in aanloop naar de WK-finale - het doel van Hazard - en met een aanloop die vooral diende om iedereen rust te geven. Rust die ook Hazard kon gebruiken, na een periode die hij zelf “delicaat” noemt. Omdat Chelsea verloor, waardoor het nu “de FA Cup wil winnen”. Maar ook omdat Hazard even in de clinch lag met zijn coach. Conte pikte het niet dat Hazard de spelwijze hekelde tegen Man City. Volgens Hazard zijn er helemaal “geen spanningen.” En nuanceert hij: “Ik speel ook graag als nummer negen. Ik kan zelfs linksachte­r spelen als de trainer dat wil, geen probleem. Ik wil gewoon op het veld staan. Wat me niet beviel, was de manier waarop we speelden, en dan vooral in de match op Man City. We verloren de bal meteen en dat enerveerde me. Meer niet.”

Excuus

Hazard op cruisecont­rol dus, ook wat betreft een andere uitspraak van zijn doelman. Die trad de bondscoach bij dat de Rode Duivels nog wat extra “winnaarsme­ntaliteit” kunnen gebruiken. Een hol begrip, in de ogen van Hazard. “We praten daar ook over, maar mentalitei­t is altijd een excuus als je verliest. Niemand van ons verliest graag. Iedereen speelt bij grote clubs waar je gewend bent om te winnen. Onze mentalitei­t is wat mij betreft perfect.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium