Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nog ver van mijn beste niveau verwijderd”

Jonathan Rowell is blij dat hij na blessurele­ed eindelijk volwaardig Berchemspe­ler is

- KRISTOF SOMERS

Berchem graaide afgelopen weekend een felbevocht­en puntje mee uit Seraing. Op het middenveld werd de geschorste Jawad Absisan vervangen door Jonathan Rowell. Na een knieblessu­re kweet de Britse Belg zich meer dan behoorlijk van zijn taak, maar toch voelde hij zich na de wedstrijd geen honderd procent tevreden.

“Voor de wedstrijd had iedereen misschien getekend voor een gelijkspel”, zegt de 28-jarige middenveld­er. “Maar nu zitten we toch weer met een dubbel gevoel. Hoewel Seraing het meeste balbezit liet optekenen, hadden wij over de hele match gezien toch de betere kansen. In de eerste helft kregen we al enkele mogelijkhe­den en na de rust kreeg ik dan zelf een enorme kans. Daar had ik altijd moeten scoren. Erg frustreren­d dat die bal niet binnenging. Het is ook niet dat ik die voorzet niet verwacht had. Ik zag Greg (Carrez,

red.) kijken waar hij de bal ging droppen. Maluka sprong wel nog en vervolgens schoot ik naast.”

Stilstaand­e fases

Waar Rowell even hard van baalde, was de manier waarop Seraing in de eerste helft op voorsprong was gekomen.

“Het is een teleurstel­ling dat zij konden scoren vanuit een stilstaand­e fase. Niet eens een uitgespeel­de kans dus”, ergert Rowell zich. “Op zulke fases kunnen we natuurlijk niet elke dag trainen, we zijn geen profs. Bij Seraing zag je dat ze daarin beter georganise­erd zijn.”

Positief was wel dat Berchem, ondanks de lichte blessures van onder meer Verstraete­n en Mauro, overeind bleef op het middenveld. Ook Rowell kon zijn steentje bijdragen tot de 86ste minuut.

“Ik kreeg een trap op mijn knie. Hopelijk niet te erg. Het doet nu wel pijn, maar het gaat niet om mijn gewrichten. Eerder een contactble­ssure eigenlijk. Ik was heel blij dat ik bijna negentig minuten kon spelen. De voorbije maanden waren heel frustreren­d voor mij, omdat ik na mijn eerste wedstrijd voor Berchem al was uitgevalle­n met een knieblessu­re. Nu ben ik al een tweetal weken terug aan het meetrainen. Ik voel echter dat ik nog ver verwijderd van mijn beste niveau. Ik kan nog niet doen wat ik wil. We hebben nu een weekend rust. Dat zal de ploeg goed doen. Voor mezelf wordt het het vooral een gelegenhei­d om verder te werken aan mijn conditie. Ik train nog elke dag bij op mezelf. Maar ik heb vooral wedstrijde­n nodig.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jonathan Rowell. Echt veel hebben ze bij Berchem nog niet kunnen genieten van de voetbalkun­sten van de Britse Belg.
FOTO GOYVAERTS Jonathan Rowell. Echt veel hebben ze bij Berchem nog niet kunnen genieten van de voetbalkun­sten van de Britse Belg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium