Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kritiek van het publiek kan ik wel plaatsen”

Yannick Put voelt zich goed in nieuwe rol op het middenveld

- (pni)

Rupel Boom haalde het zondag met 3-2 van Bornem. Yannick Put behoorde tot de uitblinker­s met alweer een zeer solide prestatie centraal op het middenveld.

Put schuift steeds verder naar achteren bij Rupel Boom. Als jonge snaak begon hij zijn loopbaan bij Antwerp als spits. Bij de Steenbakke­rs was hij de voorbije jaren aanvallend­e middenveld­er. En sinds enkele weken zet Urbain Spaenhoven hem op de verdedigen­de middenveld­er. “Ik voel me prima in die nieuwe rol”, zegt Put. “Ik kom graag vaak aan de bal en dan is dat een ideale positie. Speel je een rij hoger, dan kan het zijn dat je al eens overgeslag­en wordt. Miguel Cobos speelt naast me en we voelen elkaar goed aan.”

Toch moppert het publiek af en toe weleens dat Put de bal te lang bijhoudt. “Dat heb ik ook al gemerkt. Maar je vindt niet altijd meteen een aanspeelpu­nt. Supporters weten niet wat de coach van ons gevraagd heeft en Rupel Boom heeft sowieso al een kritisch publiek. Maar ik kan dat wel plaatsen en laat me er niet door van de wijs brengen. Zondag was er bijvoorbee­ld weinig ruimte, omdat Bornem voortduren­d veel volk achter de bal hield.”

Maar die moeilijke match won Rupel Boom wel, zodat het bovenaan plots razend spannend wordt. Zelfs de titel kan plots weer. Put: “De situatie verandert van week tot week. Na het gelijkspel vorige week op Sparta Petegem dachten we dat de titel weg was. Maar zij geraakten niet voorbij Sint-Niklaas en dus staan we plots weer op twee punten. Mandel ademt op zijn beurt dan weer in onze nek. Op vier matchen van het einde is er nog niks beslist. We hebben nu een vrij weekend in het verschiet, dat moeten we gebruiken om de batterijen weer op te laden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium