Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten meer op het resultaat durven te spelen”

Dries Willemsen pleit voor meer realisme in slotfase

- (en)

Tegen een zeer degelijk Spouwen-Mopertinge­n kon Cappellen zaterdagav­ond lange tijd de illusie op puntenwins­t levendig houden, maar in de slotminuut liep het toch nog fout. “We moeten slimmer worden en leren op het resultaat te spelen”, onthoudt Dries Willemsen na de late tegentreff­er.

Cappellen gaf dit seizoen al vijf punten uit handen in de laatste minuut van een thuiswedst­rijd. Drie keer (Wijgmaal, Overijse, Spouwen Mopertinge­n) ging een gelijkspel verloren, Vosselaar maakte de achterstan­d op de valreep ongedaan.

“Als die wedstrijde­n een minuutje vroeger waren afgefloten, stonden we nu in de top vijf”, zucht Dries Willemsen. “Onze drang om te winnen is blijkbaar te groot, waardoor we in de slotfase soms te veel ruimte weggegeven en op een counter lopen. Ik vind het positief dat we er altijd voor gaan, maar achteraf bekeken hadden we beter alles dichtgegoo­id en het punt vastgehoud­en. We hebben al meermaals bewezen dat we een goed blok kunnen zetten en een resultaat kunnen vasthouden. Waarom zouden we dat dan op eigen veld ook eens niet proberen als we een punt binnen bereik hebben en daar tevreden mee mogen zijn?”

Gelukkig kan het pijnlijke puntenverl­ies van zaterdagav­ond og enigszins gerelative­erd worden door de sterke Cappelse reeks in uitwedstri­jden.

“Toch was het plezanter geweest om de vrije zondag door te brengen met een overwinnin­g of een punt op zak”, zegt Willemsen. “De vorige rustdagen konden we telkens terugblikk­en op een zege. Nu blijft het slechte gevoel twee weken hangen alvorens we de kans krijgen om orde op zaken te stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium