Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel van vorig jaar was mijn absolute hoogtepunt”

Yannick Schots hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de haak

- STIJN DRUANT

Zelfs na het knappe punt op Esperanza Pelt blijft het alle hens aan dek voor Ternesse en is de redding nog verre van zeker voor de Wommelgemn­aren. Yannick Schots, die na dit seizoen de schoenen aan de haak hangt, zal er alvast alles aan doen om zijn club van het behoud te verzekeren.

Tien jaar Ternesse zal Schots er straks hebben opzitten, maar na dit seizoen is het dus welletjes geweest. Al was dat er in Pelt zeker nog niet aan te zien. Schots ging voorop in de strijd en zag zijn ploeg een verdiend punt pakken.

“Al had er meer ingezeten”, zegt de middenveld­er. “Als er één ploeg had moeten winnen, dan waren wij het wel. Na de rust hadden we het overwicht. Met dat punt schieten we ook niet veel op, al is het wel goed voor het vertrouwen dat we de goede lijn konden doortrekke­n. De komende weken moeten we verder aan een reeks bouwen om rust en ademruimte te krijgen. We hebben nog vier wedstrijde­n te spelen. Als we onze twee thuismatch­en kunnen winnen, zie ik ons niet meer in de problemen komen.”

Dochtertje op komst

Voor Schots zou de redding aan het einde van dit seizoen een gepast afscheid betekenen van het voetbal op niveau. “Of ik na dit seizoen volledig stop, weet ik nog niet. Het voetballen op niveau is na dit seizoen zeker gedaan, maar ik sluit niet uit dat ik nog blijf voet- ballen voor het plezier. Het voet- bal zal in elke geval niet meer op de eerste plaats komen. Ik heb veel werk, ook ’s avonds en in het weekend. Bovendien verwachten mijn vriendin en ik binnen een maand een dochtertje, ons eerste kindje. Ik wil er straks dus zijn voor mijn gezin. Ik wil weer vrijer zijn in mijn hoofd en niet langer van de ene naar de andere ver- plichting moeten hollen. Dat is de hoofdreden, want fysiek kan ik best nog mee. Maar het is sowieso mooi geweest. Tien jaar kan toch al tellen, al ben ik hier altijd graag geweest. Ik heb hier ook alles meegemaakt: twee keer kampioen gespeeld, één keer de eindronde gewonnen, twee keer gedegradee­rd. Nooit heb ik plannen gehad om hier weg te gaan. Hoe dat komt? Misschien omdat de groep kwalitatie­f steeds sterker werd. Het absolute hoogtepunt blijft toch die titel vorig seizoen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we ons nu weten te redden, anders verliest die titel veel van zijn glans. Ik ga er dan ook alles aan doen om in schoonheid te kunnen eindigen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Yannick Schots (rechts) afgelopen weekend nog in actie tegen Esperanza Pelt. Na een periode van tien jaar is de middenveld­er aan zijn laatste weken bezig bij Ternesse.
FOTO JEFFREY GAENS Yannick Schots (rechts) afgelopen weekend nog in actie tegen Esperanza Pelt. Na een periode van tien jaar is de middenveld­er aan zijn laatste weken bezig bij Ternesse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium