Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We groeien naar ons beste niveau”

Antwerp van coach Sofie Gierts wint twee cruciale matchen

- (jbr)

De vrouwen van Antwerpen lijken dan toch nog te gaan meedoen om de titel. De meisjes uit Sint-Job pakten vier op zes in twee topwedstri­jden. Na een zege tegen Dragons en een gelijkspel tegen leider Gent staat de ploeg van coach Sofie Gierts nu derde, met één puntje meer dan Dragons en Watducks.

Tussen deze drie clubs zal het straks ook gaan in de strijd om twee resterende play-offplaatse­n. Gent en regerend landskampi­oen Braxgata lijken al zeker van die play-offs.

“We deden een goede zaak. Vooral tegen Dragons moesten we winnen”, zegt Antwerp-coach SoGierts. “Tegen Dragons hebben we het op karakter gedaan, in Gent speelden we dan weer een wedstrijd op hoog niveau. We hadden er zelfs kunnen winnen. Zoals het zo vaak gebeurt, groeien we tegen het einde van de reguliere competitie naar ons beste niveau. Het komt er nu op aan om geen steken meer te laten vallen. Dragons heeft misschien nog wel het moeilijkst­e programma. Gent beschouw ik al de grootste titelkandi­daat. Al ligt het allemaal zeer dicht bij elkaar.”

Maartje Paumen

Bij Antwerp speelt sinds dit seizoen ook de Nederlands­e topspeelst­er Maartje Paumen. Gierts: “Zij is zeer belangrijk qua mentalitei­t, maar heeft wel tijd nodig om zich aan te passen. Alles is nieuw voor haar. Maar ze heeft getekend voor twee seizoenen, we gaan dus nog zeer veel plezier beleven aan haar kwaliteite­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium