Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil vooral plezier beleven aan mijn sport”

Ex-prof Pieter Jacobs pakt eerste overwinnin­g van het seizoen

- KAREL LEMMENS

Pieter Jacobs liet zondag in Hoogstrate­n nog eens zijn capaciteit­en als hardrijder bewonderen. De 31-jarige exLoenhout­enaar sprong in de finale weg uit een ruime kopgroep en hield nipt stand tot op de streep.

“In de beginfase van de wedstrijd maakte ik al deel uit van een kopgroep van tien renners, maar we werden weer gegrepen”, vertelt de renner van Hubo-Aerts Action Bike CT. “Meteen daarna kwam er een nieuwe ontsnappin­g tot stand met zeventien renners dit keer en ook daar was ik bij. We bleven bijeen tot in de laatste ronde. Op ongeveer anderhalve kilometer van de streep ben ik weggespron­gen uit die groep. Ik kon mijn inspanning doortrekke­n tot aan de streep, maar veel overschot had ik niet. Het is meteen mijn eerste zege van het seizoen nadat ik een dag eerder ook al vierde was geworden in Beerzel. Verder werd ik achtste in de Omloop van het Waasland in Kemzeke en vijfde in mijn eerste wedstrijd van het seizoen in Brustem, SintTruide­n.”

“Ik ben dus goed aan het seizoen begonnen, al zijn de behaalde uitslagen niet mijn eerste zorg. Uiteraard doe ik niet mee om de hoop te vergroten, ik rijd nog altijd om te winnen, maar ik wil in de eerste plaats vooral plezier beleven aan mijn sport. Weg van alle stress en mogelijke zorgen. Zolang dat zo blijft, zal je me nog op de fiets zien. Al kan ook het uitoefenen van een nieuwe job of als ik voel dat het niet meer te combineren valt met mijn gezin, een reden zijn om er mee te kappen. Maar tot op heden is dat niet aan de orde.”

De sinds enkele jaren naar Limburg uitgeweken ex-nieuweling­enkampioen zit tegenwoord­ig terug op de schoolbank­en.

“Ik volg inderdaad een voltijdse dagopleidi­ng met cursussen voor fitnessins­tructeur, sportverzo­rging en bedrijfsbe­heer. Ik fiets op en af van thuis naar school en terug, wat toch een kleine vijftig kilometer per dag inhoudt. Altijd mooi meegenomen natuurlijk.”

Ronde van Vlaanderen

Als prof, waar hij zijn beste periode vooral beleefde tijdens de zes jaar dat hij bij Topsport Vlaanderen­Mercator/Baloise actief was, reed Jacobs vier keer de Ronde van Vlaanderen.

“In 2012 leverde ik er mijn beste prestatie. Het was het eerste jaar op het nieuwe parcours en tevens de derde en laatste keer dat Tom Boonen zegevierde. Een eenenvijft­igste plaats zegt misschien niet veel, maar ik zat bij de laatste beklimming van de Oude Kwaremont op een vijftienta­l kilometer van de streep nog altijd in de ruime kopgroep. Geloof me, dan moet je een goeie dag hebben. Ik zag ook niets dan toppers in mijn buurt rijden.” Jacobs heeft uiteraard een favoriet voor zondag.

“Greg Van Avermaet heeft van de Ronde zijn hoofddoel van het voorjaar gemaakt. Hij is in vorm en wordt de te kloppen man. Wie mogelijk kan verrassen, is Jasper Stuyven. Hij is er ook altijd bij, maar heeft zich volgens mij wat weggestoke­n. In een goeie dag verwacht ik dat hij meespeelt voor de zege.”

 ?? FOTO MPICS ?? Pieter Jacobs won zondag in MeerHoogst­raten.
FOTO MPICS Pieter Jacobs won zondag in MeerHoogst­raten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium