Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dubbel goud voor Petrus Verdonck op EK masters

- (basp)

Op het EK voor masters (vanaf 35 jaar) in Madrid (19-24 maart) heeft de 85jarige Petrus Verdonck uit Deurne goud veroverd in het kogelstote­n en in het speerwerpe­n in de categorie 85+.

In het kogelstote­n bezorgde Verdonck ‘Team Belgium’ de eerste gouden plak van het kampioensc­hap. Hij stootte de 3 kg zware kogel 10m33 ver. Dat was 81 cm verder dan de Fin Leo Saarinen, die het zilver won. Verdonck bleef slechts vijf cm onder zijn eigen Belgisch record bij de 85-plussers van 10m38. Een prestatie die hij op 10 maart in Gent neerzette op het afgelopen BK masters indoor.

In het speerwerpe­n maakte de Deurnenaar zijn favorieten­rol vrijdag opnieuw helemaal waar. Hij plantte z’n 400 gram wegende speer 23m31 ver en versloeg daarmee opnieuw twee Finnen. Zijn 23m31 is overigens een kampioensc­hapsrecord.

De atleet van Antwerp Athletics traint nog bijna dagelijks. Vaak op de piste van de Ruggeveld in Deurne. Zijn Europese titel is een primeur voor zijn club Antwerp Athletics, dat pas dit jaar een licentie aanvroeg bij de VAL (Vlaamse Atletiekli­ga).

Naast Verdonck streden nog enkele andere Antwerpena­ren tussen de ruim 4000 deelnemers op het EK masters in Madrid.

Ronald Heylen (AC Brabo) kwam uitstekend voor de dag op de 200m. Hij plaatste zich met een veelbelove­nde tijd van 26”67 voor de halve finale. Helaas bleef hij in de halve eindstrijd iets onder zijn normale niveau (27”95), waardoor een finaleplaa­ts er niet inzat.

Patrick Van Looy (AC Brabo) werd uitgeschak­eld in de reeksen van de 60m. 8”52 klokte hij. Zijn leeftijdsg­enoot Jan Haverhals was hetzelfde lot beschoren op de 60m horden. Zijn tijd van 9”91 volstond niet om door te stoten. Ook 60-plusser Jan Vlamings (ESAK) overleefde de reeksen niet op de 60m horden. Zijn tijd: 10”80.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium