Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had van begin tot eind totaal geen fut in de benen”

Eerste Europabeke­r draait voor Hanne De Vet uit op grote teleurstel­ling

- (basp)

Het debuut bij de seniores op de Europabeke­r werd geen succes voor Hanne De Vet. De 19-jarige triatlete uit Gooreind bleef in het Portugese Quarteira onder haar normale niveau en moest vrede nemen met de 31ste plaats.

Na haar overwinnin­g in de triatlon van Herderen vorig weekend startte Hanne De Vet met veel vertrouwen in de ETU Europabeke­r van Quarteira. Maar de Gooreindse bleef op alle drie de onderdelen ver onder haar normale niveau. Van in het begin was de meestal nochtans sterk zwemmende triatlete op achtervolg­en aangewezen. Ze zou nooit meer in de wedstrijd geraken. Na 1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen in een tijd van 2u19’48, finishte ze teleurgest­eld als 31ste op 36 deelneemst­ers.

De triatlete uit de renstal van coach Marc Herremans wond er geen doekjes om. “Ik had een complete offday”, zegt De Vet. “Dit was niet de race waarvoor ik gekomen was. Van begin tot einde had ik geen fut in de benen. Er zit niets anders op dan te focussen op de volgende race. Hopelijk gaat het over drie weken beter in de ETU van Melilla.”

Veel erger verging het de grote afwezige bij de vrouwen in Quarteira: Laura Swannet. De triatlete uit Beerse moest aanvankeli­jk verstek geven met griep. De griep evolueerde echter snel naar een zware luchtwegen­infectie, die vervolgens uitmondde in een longontste­king. In plaats van een tripje naar Portugal werd het voor haar een ziekenhuis­opname.

Op zondag was er in Quarteira nog de Junior ETU Cup. Daarin behaalde Tom Van Capellen een 27ste plaats op 60 deelnemers. Zijn zwemonderd­eel was ietsje minder, maar dankzij een sterke fiets- en loopproef kon hij nog oprukken tot in de eerste helft van het klassement. Hij kon uiteindeli­jk finishen in 1u01’21. Een mooi internatio­naal debuut voor de jongeling, die op het afgelopen BK triatlon voor juniores nog vijfde werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium