Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De mensen zijn Kevin nog niet vergeten”

Familie organiseer­t tweede benefietba­rbecue

- (ella)

Op 16 maart was het twee jaar geleden dat Kevin De Coster de strijd tegen slokdarmka­nker verloor. Zijn familie en vrienden zetten zijn werk voor Kom op tegen Kanker verder en organisere­n een tweede benefietba­rbecue op 31 maart.

“De inschrijvi­ngen lopen vlot binnen. We hebben nu al meer gasten voor de Memorial dan vorig jaar. Toen moesten we een dertigtal eters teleurstel­len en daarom zijn we dit jaar uitgeweken naar een grotere zaal, De Eikel in de Oude Veldstraat”, zegt Dirk De Coster, vader van Kevin. “Het doet deugd dat de opkomst voor de tweede editie nog groter is dan vorig jaar, dat betekent dat de mensen Kevin nog niet vergeten zijn en het project genegen zijn”, vult mama Nadine aan.

Vorig jaar kon de Actiegroep Kevin De Coster 5.000 euro aan Kom op tegen Kanker schenken. “Op termijn streven we naar 10.000 euro”, bekent Dirk. Naast de Memorial zelf heeft de actiegroep, bestaande uit familieled­en en een zestal vaste vrijwillig­ers, soep verkocht (1.960 euro), een bus ingelegd voor een uitstap naar de kerstmarkt in Duitsland (700 euro) en een kraampje uitgebaat op de kerstmarkt van Kristus Koning in Sint-Job (800 euro). “Het is een heel leerrijk jaar geweest”, vindt hoogzwange­re zus Kelly. “Door de verschille­nde acties hebben we gezien wat het zoal opbrengt en daar kiezen we de beste acties uit voor de toekomst. Via deze acties kan ons project bekender worden. We zijn heel trots dat we ons deel kunnen bijdragen in de strijd tegen kanker. Kevin zou dat ook zijn. Hij heeft er zelf veel voor gedaan en wij zetten graag zijn werk verder. We willen van de Memorial een nieuw vaste waarde maken, elke eerste zaterdag van de paasvakant­ie. Toen is Kevin ook begraven.”

Op de Memorial zal Kelly zingen, samen met zangeres Ellen en begeleid door een pianist die speciaal voor de gelegenhei­d de lievelings­nummers van Kevin heeft bewerkt, zoals I’ll Be There

For You. Kevins wielervrie­nden van Corso Divo uit Schoten bemannen de barbecue en een dj sluit het benefiet af.

memorial-kom-op-tegenkanke­r.jimdo.com

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Schoonbroe­r Geert Grootjans, zus Kelly, mama Nadine en papa Dirk De Coster organisere­n op 31 maart in zaal De Eikel de tweede benefietba­rbecue voor de overleden Kevin.
FOTO ELKE LAMENS Schoonbroe­r Geert Grootjans, zus Kelly, mama Nadine en papa Dirk De Coster organisere­n op 31 maart in zaal De Eikel de tweede benefietba­rbecue voor de overleden Kevin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium