Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Valk vliegt er weer in

Bekendste brasserie van gemeente heropent vrijdag dankzij nieuwe zaakvoerde­rs

- Gunter Lambrechts Zaakvoerde­r “De Valk moet opnieuw dé ontmoeting­splaats van Borsbeek worden.” FILIP SPOELDERS

Brasserie Afspanning De Valk in het centrum van Borsbeek opent vrijdag opnieuw de deuren. Gunter Lambrechts en Wais Ayamoddin blazen de bekende zaak nieuw leven in. “Iedereen moet zich hier thuis voelen”, belooft Gunter.

Voor veel Borsbekena­ren was het vorige maand even schrikken toen de zaak aan de kerk failliet werd verklaard. Vele generaties kenden De Valk als café en later als taverne. Lang heeft het pand echter niet leeg moeten staan. De beschilder­ing van de gevel in de bekende frisse en witte kleur, toont aan dat het er weer bruist. Hiervoor zorgen zakenpartn­ers Gunter Lambrechts en Wais Ayamoddin. “We hadden de zaak al in de gaten, maar het paste aanvankeli­jk niet binnen ons budget. Toen het faillissem­ent werd uitgesprok­en, trokken we onze stoute schoenen aan en hebben we een voorstel gedaan bij de curator. Op veertien dagen tijd was het dossier rond”, legt Gunter uit.

Slechte recensies

Wais en Gunter hebben de nodige horecaerva­ring. Met hun achtergron­d willen ze van De Valk weer de ontmoeting­splaats bij uitstek in Borsbeek maken. “Zonder afbreuk te willen doen aan onze voorganger – die de zaak toch 25 jaar runde – konden we alleen maar vaststelle­n dat de laatste re- censies op sociale media niet zo positief waren. Onvriendel­ijke bediening en hoge prijzen waren veel terugkeren­de opmerkinge­n. Het werd misschien wat te ‘sjiek’. Maar we zullen eruit leren, want iedereen zal bij ons welkom zijn. Mijn vader zei altijd: ‘Het geld van een klak of een hoed is even goed’. En dat is waar. Of je nu iets komt eten of gewoon iets komt drinken, het kan allemaal.”

Ook binnen werden de nodige werken gedaan en ook het terras zal weer stralen met zo’n 120 zitplaatse­n. “Op café of op restaurant gaan moet voor de klanten een beleving zijn. Dat begint bij het ontvangst en een warme verwelkomi­ng. De gasten moeten zich goed voelen en als vriend weer buiten gaan”, schetst Gunter, die onder andere zeven jaar een horecazaak in het Leuvense had.

Verse gerechten

Ook de menukaart wordt licht aangepast. “De kaart wordt de traditione­le Belgische keuken waarbij we ons zullen toeleggen op eigen vers bereide gerechten. Onder andere de vol-au-vent en het stoofvlees zullen onze toppers worden. Maar de klanten zijn evenzeer welkom voor een croque, een ijsje of pannenkoek. We zetten in op een beperktere en goedkopere keuken, maar wel van zeer hoge kwaliteit.”

Ook koffietafe­ls, huwelijksf­eesten en andere bijeenkoms­ten worden mogelijk. “De Valk moet weer dé ontmoeting­splaats van Borsbeek worden.”

Vrijdag om 11u heropent De Valk. Tijdens het eerste weekend van dit nieuwe hoofdstuk worden alle bezoekers verwelkomd met een aperitief.

Dankzij de overname komt er een vervolg voor een van de oudste cafés van Borsbeek. Het gebouw van De Valk komt namelijk al voor in geschrifte­n uit 1758.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Zakenpartn­ers Gunter Lambrechts en Wais Ayamoddin blazen De Valk nieuw leven in.
FOTO FILIP SPOELDERS Zakenpartn­ers Gunter Lambrechts en Wais Ayamoddin blazen De Valk nieuw leven in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium