Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners Begijnenbo­ssen vragen politiecon­troles

Snelheidsd­uivels en spookrijde­rs door werken in centrum

- JEF WIJCKMANS

Snelheidsd­uivels en spookrijde­rs passeren volgens bewoners van de Begijnenbo­ssen in Reet iets te vaak aan hun voordeur. Ze vragen de politie extra controles uit te voeren.

De weg- en riolerings­werken in het Reetse dorpscentr­um schieten aardig op. De daarbij horende verkeersel­lende die sinds augustus vorig jaar ontstond, werd tot een absoluut minimum herleid. Doorgaand verkeer wordt via Aartselaar of Boom rondgeleid terwijl plaatselij­k verkeer via Cle- menshoek en Begijnenbo­ssen de weg vindt.

De bewoners van de Clemenshoe­k organiseer­den al acties voor trager verkeer. Sinds dit jaar kijkt de politie via een onlangs aangekocht­e vuilnisbak­flitser er ook streng op toe. Geregeld vat ook een agent post in deze straat om spookrijde­rs op heterdaad te betrappen.

Dat soortgelij­ke doorgedrev­en controles in de Begijnenbo­ssen nog niet of amper plaatsvond­en, ergert nu de bewoners daar. “Ik besef dat veel auto’s langs hier rij- den om Reet-centrum te bereiken, maar veel van dit verkeer moet niet echt in het centrum zijn”, zegt bewoner Walter Janssens. “Ik begrijp dat daarop controlere­n moeilijk is, maar controles op snelheid via die vuilnisbak­flitsers is in deze smalle weg blijkbaar wel mogelijk. Ik heb die hier nog niet gezien. Je moet geen haviksoog hebben om te zien dat een groot aantal van deze passanten onze straat doorvliegt. Daar komt nog bij dat er meer en meer auto’s, vooral bestelwage­ns, onze straat in tegengeste­lde richting nemen. Ik heb het afgeleerd om veel naar buiten te kijken, want dan erger ik mij toch maar aan die spookrijde­rs.”

Meetwagen op komst

Walter Janssens nam intussen hierover ook contact op met de politie. “We hebben hem verteld dat een van de komende dagen een meetwagen in de Begijnenbo­ssen opgesteld staat”, zegt politiewoo­rdvoerder Joris Van Camp. “Die verwittigt alleen maar bestuurder­s die te snel rijden via een signalisat­iebord, maar ze bezorgt ons wel de info die we kunnen gebruiken om daarna ook de vuilnisbak­flitser op te stellen en de controles op spookrijde­n uit te voeren.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Veel verkeer dat de werken in het centrum omzeilt, komt tot ergernis van de bewoners in de Clemenshoe­k en Begijnenbo­ssen terecht.
FOTO JEF WIJCKMANS Veel verkeer dat de werken in het centrum omzeilt, komt tot ergernis van de bewoners in de Clemenshoe­k en Begijnenbo­ssen terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium