Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Facebook

Ik las een artikel in uw krant waarin stond dat het sociale netwerk Facebook persoonlij­ke gegevens van miljoenen gebruikers zonder toestemmin­g of goedkeurin­g heeft verzameld. Ik zag het artikel via de Facebookpa­gina van GvA en was verbaasd over de reacties. Het waren reacties van mensen die boos waren en ook schrik hadden dat er waarschijn­lijk ook persoonlij­ke informatie van hun accounts werd gebruikt en verkocht. Mensen dreigden zelfs met het verwijdere­n van hun account. Door dat ‘schandaal’ heeft het bedrijf al meer dan 5% aan aandelen verloren. Ik wil niet zeggen dat ik het eens ben dat sociale media zonder toestemmin­g van de gebruiker gegevens mogen gebruiken of zelfs doorverkop­en aan adverteerd­ers, maar ik vind de heisa rond dit onderwerp onterecht. Ik ben al veel geconfront­eerd geworden met websites die je gegevens gebruiken zonder dat ze er echt toestemmin­g voor vragen. Vaak staat dat onderaan de webpagina in heel kleine lettertjes. De gebruiker van zo’n website weet vaak zelf niet dat zijn/haar gegevens worden gebruikt. Als we allemaal wat voorzichti­ger omspringen met wat we op sociale media plaatsen en het internet, zou dat allemaal niet zo erg zijn.

JONAS LUYS, HOBOKEN

Cryptocurr­encies

U heeft waarschijn­lijk al gehoord van Bitcoin of andere cryptocurr­encies zoals Ethereum, en misschien bent u ze tegengekom­en op sociale media. Op het internet vind je veel negatieve commentaar over Bitcoin. Ik verkies om ernaar te kijken als een munt die wellicht een eerste stap is naar een wereldmunt. Waarom, denkt u misschien. Ik denk dat de Bitcoin een nieuw tijdperk voor de wereldwijd­e economie heeft gestart. De munt is begin vorig jaar enorm gestegen in prijs en dat is niet zonder reden. Men heeft gezien dat de munt een enorme kans was en heeft die gegrepen, waardoor de vraag samen met de prijs gestegen is. Bitcoin is ook wereldwijd beschikbaa­r aangezien het geen fysieke munt is. Vele onlinewink­els accepteren al betaling via Bitcoin en meer lokale handelaars beginnen de munt te accepteren.

STEFFEN DERYCKE, KONTICH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium