Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge Duivels kunnen het EK al ruiken

- (snbn) (dvd)

Onze nationale U21-ploeg is zo goed als zeker van deelname aan het EK volgend jaar in Italië, na een makkelijke 3-0-zege tegen rechtstree­kse concurrent Hongarije. Na amper tien minuten stonden de Hongaren al met zijn tienen, nadat een doorgebrok­en Dimata werd neergetrok­ken door Toth. De jonge Duivels profiteerd­en van de manmeersit­uatie en grepen hun tegenstand­er bij de keel. Net voorbij het kwartier opende Siebe Schrijvers de score met een prachtige uithaal van net buiten de zestien. De tweede helft begon moeizaam, maar de eerste grote kans net voorbij het kwartier was wel meteen raak. Na een knappe beweging zette Mbenza zijn mannetje in de wind en schilderde de bal met een perfecte voorzet op het hoofd van Lukebakio, die de 2-0 met een rake kopbal op het bord zette. Nog geen tien minuten later werd Dimata neergeduwd in de zestien en floot de ref terecht voor een penalty. De Wolfburg-spits ging zelf achter de stip staan en zette de strafschop feilloos om: 3-0. Met nog drie speeldagen te gaan, lopen de Jonge Duivels zes punten uit op Hongarije.

Twee vrije dagen voor spelers Antwerp.

De Antwerpker­n heeft er net een tiendaagse stage in het Spaanse Roldan opzitten. De riem mocht er dus even af. Pas vanaf morgen start de voorbereid­ing op de eerste wedstrijd in Play-off 2, op paasmaanda­g (14.30u) thuis tegen Oostende. (stdr)

Ghelamco is zijn gratis Brusselse grond

kwijt. Het Brusselse stadsbestu­ur kreeg van de gemeentera­ad de volmacht om alle noodzakeli­jke maatregele­n te treffen om de erfpachtov­ereenkomst voor het Eurostadio­n te ontbinden. “Het is onmogelijk voor Ghelamco om dit project voort te zetten”, zegt burgemeest­er Philippe Close (PS), en het project volledig aanpassen zou onwettig zijn. Ghelamco, dat de grond gedurende 99 jaar kreeg voor 1 euro, maakt zich klaar voor een juridische strijd. Want de stad wil zelfs een schadeverg­oeding voor advocatenk­osten, terwijl Ghelamco al tientallen miljoenen euro’s investeerd­e. Schepen Alain Courtois (MR) zei nog dat de stad bereid is om de huur van het Koning Boudewijns­tadion door de voetbalbon­d te verlengen. Dat contract loopt , eind mei af. Courtois wil dan wel inspraak over speeldata en organisati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium