Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proper vaarwel gezegd, maar nog niet echt gescheiden

- TOM DE LEUR

Mike en Marjolein hebben gedaan wat van hen verwacht werd in

Blind Getrouwd: ze namen op een zakelijke en beleefde manier afscheid van elkaar, al zinspeelde­n ze allebei wel op een “keerpunt” tijdens hun korte huwelijksr­eis. Hun echtscheid­ing wordt wellicht volgende maand afgerond.

De makers van Blind Getrouwd kunnen veel, maar toveren is te veel gevraagd. Zoals verwacht zeiden projectman­ager Mike Van Ryssel (39) uit Wippelgem en lifecoach Marjolein (36) uit Antwerpen elkaar vaarwel tijdens een ontmoeting op de plaats waar ze vijf maanden geleden hun jawoord gaven, een gezamenlij­ke beslissing. Het werd een “proper” en vrij zakelijk afscheid waarbij Mike als eerste het woord nam en een brief voorlas. In die brief ging hij in gedachten terug naar hun eerste trouwdag waarover hij “alleen goeie dingen kon zeggen”: “Het was een van de mooiste dagen van mijn leven”. Mike sprak ook over de korte huwelijksr­eis waarop ze “van onze roze wolk zijn gevallen”. Over die val zei Mike: “Ik heb geen behoefte meer of de noodzaak om daar nog over te praten”. Over diezelfde reis zei Marjolein: “Ik heb de kans gekregen u te leren kennen, dat is zeker gebeurd”.

Marjolein vertelde in haar afscheidsw­oorden dat na de huwelijksr­eis het besef kwam dat zij en Mike op verschille­nde manieren communicee­rden: “Ik miste iets in de communicat­ie. Hoe meer de dagen voorbij gingen, hoe meer ongehoord ik me voelde. We hebben het geprobeerd, maar het leidde alleen tot bevestigin­g van wat er al was.” Marjolein bedankte Mike en was ervan overtuigd dat hij “heel snel

een meisje gaat vinden

waarmee jij gelukkig gaat zijn”. Mike bedankte Marjolein “ondanks onze verschille­n”: “We zoeken allebei iets anders in een partner, ik hoop dat je hier ooit positief op kunt terugkijke­n.”

Termijn van zes maanden

Op dit moment zijn Mike en Marjolein nog altijd getrouwd. Op televisie zaten er amper vijf weken tussen hun jawoord en hun definitiev­e afscheid, in realiteit duurt het natuurlijk allemaal net iets langer. Mike en Marjolein trouwden in november, hun scheiding wordt wellicht volgende maand afgerond. VTM hanteert een termijn van zes maanden om de koppels kosteloos uit elkaar te laten gaan, maar benadrukt dat die termijn niet strikt is. “Het menselijke primeert altijd”, zegt Sara Vercautere­n van VTM. Of er op de huwelijksr­eis van Mike en Marjolein iets is gebeurd dat we niet te zien kregen, is het antwoord duidelijk: “Er is op huwelijksr­eis niets extra’s gebeurd dan wat de mensen hebben kunnen zien in het programma. Twee mensen zijn er niet in geslaagd elkaar te vinden, ondanks goede wil van beide kanten. Mensen blind laten trouwen loopt ook wel eens mis, ondanks onze successen.” Of Mike en Marjolein nog psychologi­sche begeleidin­g krijgen, laat VTM in het midden. “We begeleiden al onze deelnemers heel uitgebreid, ook Mike en Marjolein.”

Na Tine vorig jaar is Marjolein de tweede deelnemer van Blind

Getrouwd die op sociale media zwaar is aangepakt. Aan VTM de vraag of dat de zender heeft doen nadenken over de mogelijke gevolgen van een deelname aan dit programma: “We raden al onze deelnemers aan om zo weinig mogelijk sociale media te volgen. Laat het een oproep zijn aan tvkijkers: we houden van jullie reacties op onze programma’s, maar hou het alsjeblief­t respectvol.”

Mike en Marjolein willen niet reageren op hun beslissing om uit elkaar te gaan.

Mike Van Ryssel

Deenemer ‘Blind Getrouwd’

“Tijdens de huwelijksr­eis zijn we van onze roze wolk gevallen.”

 ?? FOTO'S VTM ?? Gisteravon­d zagen de kijkers hoe Mike en Marjolein elkaar een laatste knuffel gaven. Vijf weken eerder waren ze op dezelfde plaats getrouwd.
FOTO'S VTM Gisteravon­d zagen de kijkers hoe Mike en Marjolein elkaar een laatste knuffel gaven. Vijf weken eerder waren ze op dezelfde plaats getrouwd.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium