Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Keukeleire moet kruis maken over voorjaar

- (jcs)

Geen Jens Keukeleire in Dwars door Vlaanderen. Meer nog: de 29-jarige renner van Lotto-Soudal, die net van plan was álle Vlaamse voorjaarsk­lassiekers te rijden, moet door een luchtwegen­infectie noodgedwon­gen een kruis maken over de rest van het voorjaar.

“Ik heb het er echt moeilijk mee.” We kregen een ontgoochel­de Jens Keukeleire aan de lijn. De renner van Lotto-Soudal was de enige van de kleppers die alle voorjaarsw­edstrijden zou rijden, omdat hij nu eenmaal veel competitie nodig heeft. Nieuwe bloedteste­n brachten niets ernstig aan het licht, maar toch.

“Ik dacht eerst dat het om een verkoudhei­d ging, maar afgelopen weekend begon ik koorts te maken. Daardoor verlies je veel van je conditie. Na overleg met de ploegleidi­ng beslisten we de rest van het voorjaar te schrappen. Het heeft geen zin om niet aan de volle 100 procent te koersen.”

Het uitvallen van Keukeleire is een streep door de rekening van de renner zelf én van kopman Tiesj Benoot. Lotto-Soudal had hem immers net binnengeha­ald om Benoot in de klassieker­s bij te staan tot diep in de finales. Eerder viel ook André Greipel al uit met een sleutelbee­nbreuk. Gelukkig heeft Lotto-Soudal met de winst van Benoot in de Strade Bianche al een dikke vis binnen dit voorjaar.

Keukeleire mikt nu op de Ronde van België, die hij vorig jaar won, en het Belgische kampioensc­hap. Eventueel kan daar de Tour nog bij komen.

 ?? FOTO BELGA ?? Jens Keukeleire.
FOTO BELGA Jens Keukeleire.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium