Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe app om toeristen naar Antwerpse zuidrand te lokken

Wandelapp moet gezinnen met kinderen naar Antwerpse zuidrand brengen

- FILIP SPOELDERS

De Streekvere­niging Zuidrand stelt zaterdag zijn eerste van drie wandelapps voor om de Antwerpse zuidrand te verkennen. “Iedereen kan onze streek op een leuke manier ontdekken”, vertelt Sabine Caremans, coördinato­r van de streekvere­niging.

De Streekvere­niging Zuidrand gooit het over een moderne boeg om de toeristen naar de Antwerpse zuidrand te lokken. “De wandelapps werden gecreëerd op basis van onze bestaande wandelkaar­t maar door ze in een app te gieten zijn er veel meer mogelijkhe­den voor onderweg.” De wandelaars kunnen de ‘Zuidrandwa­ndelapp’ downloaden op hun smartphone. Met behulp van digitale kaartjes, foto’s, doe-opdrachten en vragen leren ze de gemeenten op een andere manier kennen.

“De opdrachten zijn voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Maar de apps zijn op maat gemaakt voor ouders of grootouder­s want ook cultuur, erfgoed en natuur komen aan bod. De wandelinge­n zijn opgemaakt rond een mysterie. De eerste wandeling die we voorstelle­n ligt in Kontich en luistert naar de naam ‘het mysterie van de oude spoorweg’. Door onderweg opdrachten uit te voeren, verzamelen de kinderen digitale stickers om tot de oplossing te komen”, legt communicat­ie verantwoor­delijke Anke Spans uit.

Meer mysteries

Zaterdag om 14u wordt de Kontichse wandeling voorgestel­d. Iedereen is welkom om aan de Kriekelaar­hoeve mee van start te gaan. Vanaf dan kan iedereen de wandeling vrij doen. “Aan het einde van de paasvakant­ie, op 15 april, maken we nog twee wandelinge­n bekend. In Edegem gaat het om ‘het mysterie van de vervloekte kasteeldoc­hter’ met als startplaat­s het Kasteel Hof ter Linden en in Aartselaar kan er aan Sportcentr­um in de Kleistraat worden vertrokken om het ‘mysterie van de geheimzinn­ige ijskelder’ uit te pluizen. Aan het vertrek of onderweg komen de deelnemers ook horecazake­n tegen om lokale producten te proeven.”

Lucas Sertyn en Thibau Thys mochten de app al testen. “Het is leuker om tijdens de wandeling de app te gebruiken in plaats van een kaart. Ook het oplossen van een mysterie is goed gevonden”, reageren ze.

Wie zaterdag mee op ontdekking gaat, kan de fiets aan de Kriekelaar­hoeve plaatsen, auto’s mogen aan de Pauwhoeve parkeren.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Thibau en Lucas kregen hulp van grootouder­s, Anke Spans en Sabine Caremans.
FOTO FILIP SPOELDERS Thibau en Lucas kregen hulp van grootouder­s, Anke Spans en Sabine Caremans.
 ?? FOTO'S RR ?? Foto links: de Edegemse tocht.Foto rechts: de wandeling in Kontich.
FOTO'S RR Foto links: de Edegemse tocht.Foto rechts: de wandeling in Kontich.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium