Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gedumpt na ongeval of vermoord?

Politie zoekt in vijver naar lichaam van vermiste 24-jarige uit Zele die net voor verdwijnin­g in Antwerpen was

- DIRK COOSEMANS STEF VAN OVERSTRAET­EN

Met een sonarboot, duikers en honden heeft de politie gisteren een vijver en omgeving in Overmere afgespeurd op zoek naar het lichaam van Brian Borms (24). De jongen verdween spoorloos aan het station van Lokeren nadat hij zijn moeder had gebeld om hem te komen halen. De speurders denken dat de jongen mogelijk is vermoord, of zijn lichaam toch gedumpt is in de buurt. Vandaag zoeken ze voort.

Het was met groot materieel dat de politie en de Cel Vermiste Personen gisteren uitrukten op zoek naar de spoorloze Brian Borms. In de buurt van snelweg E17 en de brug van de Lindestraa­t werd een bos doorzocht en een vijver gepeild met sonar en duikers. Lijkhonden snuffelden de oevers af. De zoektocht duurde de hele dag. Voorlopig zonder succes of spoor naar de vermiste jongen.

Geld in Borgerhout

De 24-jarige Brian Borms is al bijna een jaar vermist. Hij was op 31 mei 2017 naar Antwerpen gespoord met de trein. Hij had de bankkaart van zijn mama mee en haalde in Borgerhout een geldsom af. Enkele uren nadien keerde hij terug met de trein. In het station in Zele stapte hij af, dat blijkt uit de gegevens van de gsm van zijn moeder, die hij bij zich had. Daarna stapte de jongen richting zijn woonst. Op een gegeven moment belde hij zijn moeder thuis op met de vraag om hem te komen afhalen. Een beetje een onrustig telefoontj­e wel, maar op dat moment leek er niet echt iets aan de hand. De jongeman was al ter hoogte van het industriet­errein in Lokeren. De moeder reed met haar auto ter plaatse, maar haar zoon was nergens te bekennen.

De vrouw reed, na een korte zoektocht ter plekke, alleen terug naar huis en probeerde haar zoon nog meermaals te bereiken met het vaste nummer. “Maar de oproepen bleven onbeantwoo­rd. Sindsdien is mijn zoon spoorloos. En heb ik niets meer van hem gehoord”, verklaarde de mama vorig jaar aan TV Oost. Twee opsporings­berichten, na de verdwijnin­g en in september vorig jaar, leverden niet één bruikbare tip op. Veel hoop dat hij nog levend opduikt, is er niet meer.

Persoonlij­ke problemen

De speurders houden alle opties open. De jongen had enkele persoonlij­ke problemen. Toch zijn er tot op heden geen aanwijzing­en dat hij zelfdoding zou gepleegd hebben. Waarschijn­lijker is dat hij die dag ‘slechte vrienden’ tegen het lijf heeft gelopen waarbij hij omgebracht zou zijn. Een derde piste dat de jongeman mogelijk gestorven is na een ongeval en gedumpt, blijft ook van tel. Het laatste gsm-signaal dat de speurders opvingen van Brian was ten zuidwesten van de mast aan het industriep­ark in Lokeren. Dat is een drassig akkerland in Overmere, vlak bij de Lindestraa­t waar gisteren dus gezocht werd. Vandaag zouden de zoekacties grootschal­iger worden aangepakt en zal men ook aan de noordkant van de E17 zoeken, korter bij het centrum van Lokeren.

 ?? FOTO'S CARLO COPPEJANS, SVL ??
FOTO'S CARLO COPPEJANS, SVL
 ??  ?? Duikers op zoek naar Brian Borms (foto links) in een vijver in Overmere.
Duikers op zoek naar Brian Borms (foto links) in een vijver in Overmere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium