Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vakbonden vrezen vijftien nieuwe ontslagen bij Atlas

Onrust groeit bij inburgerin­gsorganisa­tie, raad van bestuur neemt vandaag beslissing

-

De vakbonden vrezen dat er bij de integratie- en inburgerin­gsorganisa­tie Atlas in de Carnotstra­at in Antwerpen vijftien ontslagen zullen vallen.

De stad heeft een audit laten uitvoeren bij Atlas. “Dat auditrappo­rt wordt donderdag (vandaag, red.) om 17u besproken door de raad van bestuur van Atlas”, zegt Ine Hermans van de christelij­ke vakbond LBC-NVK.

“De vakbonden hebben vernomen dat er in het rapport aanbevelin­gen staan die opnieuw tot een afbouw van het personeel leiden. Er zouden vijftien jobs bedreigd zijn. Vorig jaar vielen er ook al dertig ontslagen. En begin dit jaar werd er aan een tiental personeels­leden gezegd dat hun job zal verdwijnen omdat Atlas vier projecten stopzet.”

Vakbond voert actie

De vakbond pikt de eventuele ontslagen niet. “Wij organisere­n donderdag tussen 16.30u en 17u een protestact­ie voor de gebouwen van Atlas”, zegt Ine Hermans. “We zullen flyers uitdelen met onze eisen. Er mogen geen besparinge­n meer komen op de kap van het personeel en er mag niemand worden ontslagen. Door de ontslagen van vorig jaar is de werkdruk bij de overgeblev­en personeels­leden nu al te hoog.”

“Verder eisen we dat er geen maatregele­n worden genomen op basis van de audit, zonder dat er inspraak komt van het personeel. Het personeel is niet bij de audit betrokken”, zegt Ine Hermans.

“We eisen ook dat Atlas voldoende middelen krijgt om de kwaliteit van de integratie en de inburgerin­g te kunnen garanderen.”

Schepen wacht af

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) zei vorig weekend in deze krant dat hij de raad van bestuur van Atlas zijn werk wil laten doen. Hij ontkent ook dat het personeel niet betrokken was bij de audit. “Het auditteam heeft ter plaatse de werkproces­sen en trajecten van bijna alle teams opgevolgd”, zegt de schepen. “Er is tijdens het proces rechtstree­ks contact geweest met het personeel. Het auditteam heeft ook veel vragen aan het personeel gesteld. Ook de stafleden werden geïntervie­wd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium