Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verhuist bib naar Peperbus?

Voorstel districtsr­aad

-

Christophe De Wachter (PVDA+) heeft op de districtsr­aad het idee gelanceerd om bibliothee­k Vrede op termijn onder te brengen in de Peperbus. Een idee dat de hele meerderhei­d genegen was.

Unizo verhuist naar de Peperbus. Tegen september wil de zelfstandi­genorganis­atie volledig geïnstalle­erd zijn. Dat werd een tijdje geleden beslist in het kader van een herbestemm­ing van de kerk. Maar naast een kantoorrui­mte moet de kerk ook een plek voor de buurt worden.

“En dan lijkt het ons een geweldige opportunit­eit om in de kerk een bibliothee­k 2.0 onder te brengen: een plek om te lezen, te werken en elkaar te ontmoeten. Wil je echt de hele buurt bereiken, dan lijkt ons dit een zeer goed voorstel. Want een bib is nu eenmaal een van de enige plekken waar je niet moet consumeren”, licht districtsv­oorzitser Stephanie Van Houtven (sp.a) toe. Het zou bovendien een oplossing betekenen voor bibliothee­k Vredegerec­ht op de Turnhoutse­baan. Die verhuist op 1 juni tijdelijk naar het administra­tief centrum bij het Moorkenspl­ein.

Buurtdialo­og

Unizo zegt alvast geen ‘nee’ tegen het idee. “Er moet een breed maatschapp­elijk draagvlak zijn voor het project dat in de Peperbus komt”, zegt Sofi Van Ussel, directeur van Unizo provincie Antwerpen. “Vorige week nog hebben we een buurtdialo­og gehad en eind april organisere­n we een cocreatiem­oment voor de buurt. Dit soort ideeën kunnen dan worden meegegeven. Wat mogelijk is en wat niet, hangt vervolgens af van onder meer Erfgoed, van een rendabel businessmo­del en van wat al dan niet wenselijk is voor de buurt op vlak van sociale cohesie en ondernemer­schap.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Unizo komt naar de Peperbus. De bibliothee­k ook?
FOTO PATRICK DE ROO Unizo komt naar de Peperbus. De bibliothee­k ook?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium