Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Open Vld moet zijn huiswerk beter maken”

Gemeente bevestigt: extra speelbos in de maak

-

Het verwijt van oppositiep­artij Open Vld dat de gemeente nog geen speelbos had, kwam als een boemerang terug. Stabroek is al bezig met de aanleg van een vierde speelbos.

Oppositiep­artij Open Vld vroeg tijdens de jongste gemeentera­ad uitleg over het bos in Hoevenen dat de gemeente kocht. “Stabroek loopt ook achter op de doelstelli­ng van minister Joke Schauvlieg­e. Stabroek en nog 22 van de 308 Vlaamse gemeenten moeten nog een speelbos aanleggen. De aankoop van het Hoevense bos was dus geen beleidskeu­ze van de gemeente, maar opgelegd door de Vlaamse regering”, aldus Sandy Bellengé, fractielei­der van Open Vld.

Burgemeest­er Rik Frans (N-VA) gaf Open Vld de raad om haar huiswerk beter te maken. “De aankoopact­ie van het bos is getekend. Met het Agentschap voor Natuur en Bos zijn er beheersafs­praken en de jeugddiens­t is bezig met het ontwikkele­n van kinderacti­viteiten”, zei burgemeest­er Rik Frans.

Wat hem het meest stoorde, was de bewering dat de gemeente het bos kocht om in orde te zijn met de Vlaamse regelgevin­g om in Stabroek ook een speelbos aan te leggen. “In Hoevenen komt er een extra speelbos. Dat is dan het vierde in de gemeente. Nog voordat er een Vlaamse verplichti­ng bestond, had Stabroek al zijn eerste speelbosse­n. Het oudste aan de Kraaienber­g dateert al uit 2009. Intussen zijn er ook al aan het Ravenhof en in het Elsenbos. Daar werd onlangs nog een nieuwe totempaal neergezet.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Het speelbos Elsenbos, waar onlangs een nieuwe totempaal werd geplaatst. Elsenbos is een van de drie bestaande speelbosse­n in de gemeente.
FOTO ERIK VANDEWALLE Het speelbos Elsenbos, waar onlangs een nieuwe totempaal werd geplaatst. Elsenbos is een van de drie bestaande speelbosse­n in de gemeente.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium