Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gheysens kan niet verhindere­n dat Coucke nu echt voorzitter is

Overname van Anderlecht is goedgekeur­d, Antwerp krijgt geen gelijk

- JÜRGEN GERIL

28 maart 2018. Die datum gaat de geschieden­isboeken in als de dag dat Marc Coucke (53) echt voorzitter werd van Anderlecht. De Belgische Mededingin­gsautorite­it (BMA) keurde de verkoop van RSCA gisteren goed. Zo valt een stuk ongerusthe­id weg bij paars-wit, want onder meer Antwerp – lees Paul Gheysens, die naast Anderlecht greep – diende bij de BMA nog een dossier in tegen de overname, omdat Coucke tussen december en maart inspraak had in twee clubs.

De BMA, die moest checken of alles wettelijk was verlopen, had de andere eersteklas­sers gevraagd naar hun visie op de verkoop van Anderlecht en opvallend genoeg had Antwerp een dossier ingediend tegen de overname. Antwerpvoo­rzitter en Ghelamco-baas Paul Gheysens bood in november ook op An- derlecht, maar greep ernaast. Paars-wit hielp ook mee zijn Eurostadio­n kelderen en dus bood Gheysens nu weerwerk. Met zijn dossier wilde hij aantonen dat Coucke tussen december en maart inspraak had in twee clubs – Anderlecht en KV Oostende – en dat is bij wet verboden. Tevergeefs. Uittredend

voorzitter Roger Vanden Stock onderbrak deze week zelfs even zijn vakantie, maar de mededingin­gsautorite­it volgde Gheysens niet en beroep is niet mogelijk. Coucke kan dus aan de slag.

Clearance mededingin­g ontvangen. RSCA team en fans, here we come. Op

naar mooie tijden. Uiteraard stuurde Marc Coucke een tweet de wereld in om aan te kondigen dat hij vanaf nu officieel voorzitter is van Anderlecht. De miljardair maakte weliswaar een kleine maand geleden al zijn intrede, maar werkte tot nu vooral achter de schermen en officieus. Zo sprak hij de fans toe en leerde hij de club beter kennen.

Drukke agenda

Coucke mocht nog geen officiële beslissing­en nemen zolang de BMA het licht voor de overname niet op groen had gezet. Dat gebeurde gisteren en op twitter reageerde ook An-

derlecht meteen, met een grapje. Welcome Marc Coucke. Morgen om

9.00u op kantoor dan? Plezant, want Coucke is allesbehal­ve een ochtendmen­s en werkt heel vaak ’s nachts.

Algemeen wordt verwacht dat de nieuwe baas op Anderlecht snel de werknemers toespreekt om hen wat zekerheid te geven over hun toekomst. Marc Coucke zal ook Luc Devroe aanstellen als sportief directeur en Chris Goossens als nieuwe clubarts. Daarnaast zijn er een aantal spelers zoals Sels en Dendoncker die graag eens met hem willen samenzitte­n.

En wat met sportief manager Herman Van Holsbeeck? Die is niet van plan om zomaar op te stappen, want hij heeft recht op een ontslagver­goeding van 24 maanden loon.

Veel werk op de plank dus.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Marc Coucke.
FOTO PHOTO NEWS Marc Coucke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium