Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sterkste man in koers? Dat gevoel had ik toch”

Er gaat geen voorjaarsw­edstrijd voorbij of Tiesj Benoot drukt zijn stempel. Daar waar hij start, wordt gekoerst. “Misschien had ik er beter aan gedaan de Trieu iets trager omhoog te rijden”, stelde de kopman van Lotto-Soudal zijn eigen werkwijze in vraag.

-

Wat Tiesj Benoot gisteren op de Knokteberg uit zijn kuiten schudde, heeft indruk gemaakt. Vanaf de eerste oplopende meters draaide de kopman van Lotto-Soudal de gashendel volledig open op de plaats waar iedereen het verwachtte. Ondanks de voorspelba­arheid slaagde enkel Greg Van Avermaet erin om, niet zonder moeite, het wiel van de jonge Oost-Vlaming te houden. “Misschien had ik er beter aan gedaan de Trieu iets trager omhoog te rijden, zodat een mannetje of twee meer mijn wiel had kunnen houden”, bleef Benoot kritisch voor zichzelf. “Maar als je demarreert, zit je niet constant te tellen hoeveel renners er volgen. Ik ga er vanuit dat hoe sneller je rijdt, hoe beter de renners zijn die met je mee kunnen. Of ik de sterkste man was in koers? Dat gevoel had ik toch, ja.”

Zelfs het gezelschap van de immer gretige Greg Van Avermaet volstond niet om voorop te blijven met een armada van Quick-Step in de achtervolg­ing. “We zijn blijven rijden, maar op het eind van de Varent waren we eraan voor de moeite en zijn die vijf weggespron­gen. Tja, dan weet je dat het kalf verdronken is, hé. Er kwam nergens nog een helling waar je zomaar een kloof van dertig seconden dicht kon fietsen. Of het dan vloeken is? Bwah, het is lastig koersen tegen een blok als dat van Quick-Step. Ik zit daar alleen, hé. De twee ploegmaats die in wedstrijde­n als deze ver mee kunnen gaan – Greipel en Keukeleire – zijn er door ziekte en blessu

drie niet bij.”

Indrukwekk­ende Greg

En zullen er in de Ronde van Vlaanderen ook niet bij zijn, net als allicht Nikolas Maes (buikgriep). Een onmiskenba­ar nadeel, be- seft ook Benoot. “Da’s ambetant, dat geef ik toe. Anderzijds, ik moet blij zijn met de con- ditie die ik nu heb en er gewoon voor zorgen dat ik niet ziek word. Zondag is het nog eens zeventig kilometer extra. Ik ga alvast met heel veel vertrouwen aan de start staan, daarvoor had ik deze Dwars door Vlaande- ren niet nodig. Andere favorieten? Het zul- len de usual suspects worden. Sagan zal met vertrouwen aan de start staan, net als Van Avermaet. Die heeft indruk gemaakt.”(gvdl)

 ?? FOTO BELGA ?? Voluit op kop, met Van Avermaet.
FOTO BELGA Voluit op kop, met Van Avermaet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium