Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Greg gaat het ook na zijn carrière goed doen”

-

“Authentiek. Veel anders kan ik Greg niet omschrijve­n.

What you see, is what you get. En dat is meteen het grootste compliment dat ik hem kan geven. Je mag het elke journalist vragen. Gewonnen of verloren, Greg zal zich nooit wegsteken. Zelfs op de moeilijkst­e dagen, zoals in de Omloop Het Nieuwsblad van drie jaar geleden (Van Avermaet werd die ochtend genoemd in het dossier van de zogenaamde ozondokter, een dossier waarin hij nadien helemaal werd vrijgespro­ken, red.). Zelfs toen bleef hij helemaal zichzelf. Correct, open, heel profession­eel, heel evenwichti­g. Van

sommige renners vraag je je af: Wat gaan die in godsnaam

doen als ze geen wielrenner meer zijn? Bij Greg weet je dat dit nooit een probleem zal zijn. Die komt altijd goed terecht.”

“Of hij veranderd is? Ja. Ik was al bij BMC toen Greg er in 2011 tekende. Toen al was hij even warm en vriendelij­k als vandaag. Maar je kan er niet omheen dat hij aan persoonlij­kheid gewonnen heeft. Door zijn vele overwinnin­gen de laatste jaren, en vooral door die olympische titel. Sindsdien is hij ook internatio­naal een naam. Plus: Greg spreekt vloeiend Engels, Frans en Nederlands. Dat doen er hem ook al niet al te veel na.”

“Maar nergens is Greg zo op zijn gemak als op zijn fiets. Dat zie ik vooral bij de grote wedstrijde­n. Vooraf zit hij in zijn tunnel. Heel gefocust. Maar eenmaal aan de start valt dat van hem af. Ik maak soms zelf filmpjes bij de start. De meeste renners kijken dan niet op of om. Te nerveus. Greg niet. Hey Georges, zal hij altijd eens wuiven. Hij ziet alles. Dat is typisch. Als je iets doet waarvan je weet dat je het kan, is iedereen relaxed.”

 ??  ?? GEORGES LÜCHINGER Functie: Directeur communicat­ie Leeftijd: 51 Bij BMC sinds: 2007 Kent Van Avermaet sinds: “Hij in 2011 naar BMC kwam.”
GEORGES LÜCHINGER Functie: Directeur communicat­ie Leeftijd: 51 Bij BMC sinds: 2007 Kent Van Avermaet sinds: “Hij in 2011 naar BMC kwam.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium