Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij is een echte leider geworden en niet zo braaf als iedereen denkt”

-

“Dit is mijn vijfde jaar bij BMC. Greg was er al toen ik er kwam. Het eerste jaar ontfermde ik mij half over Gilbert, half over Greg. Maar heel snel is het vooral Greg geworden. En vandaag zijn we altijd samen. Greg heeft dat specifiek aan het ploegmanag­ement gevraagd. Waar Greg is, daar ben ik ook. We volgen hetzelfde programma. Waarom het zo goed klikt? Wat mij betreft: omdat Greg super is om mee te werken. Als kampioen, maar ook gewoon als mens. Je hebt renners die geen enkel respect hebben tegenover het personeel.

Beuzakken, zoals wij zeggen. Greg is het tegenoverg­estelde. En blijkbaar voelt hij zich ook bij mij op zijn gemak.”

“Greg is de jongste jaren echt een leider geworden. Hij analyseert de koers tot in de puntjes. Maar ik heb dat vooral gemerkt vorig jaar. Hij had gewonnen, maar toch ging hij bij een tweetal renners langs. Ik heb

jullie niet gezien. Jullie hebben niet honderd

procent gewerkt voor mij. Wie doet wat hij moet doen, heeft een gouden leider aan Greg. Maar als je stiekem je graantje probeert mee te pikken, vindt hij dat niet leuk. En dan zal hij dat ook zeggen. Hij is niet zo braaf als sommigen denken.”

“Zijn zwakke punt? Zijn hiel. Zelfs op de massagetaf­el moet ik daar rekening mee houden en die voet wat hoger leggen. Ik behandel hem met dezelfde pleisters als waarmee je doorligwon­den bij oude mensen verzorgt. Twee jaar geleden lag die hiel soms open. Kan je je voorstelle­n dat je dan wedstrijde­n moet rijden? Onvoorstel­baar welke pijn hij kan verbijten.”

“Ik merk het, ja, wanneer Greg in vorm is. Je voelt dat aan de spieren: zit er power op of niet? Of zoals wij dat zeggen: Zit er

stamp op of niet? Geloof mij vrij: hij is klaar voor dit voorjaar. Er zit stamp op.”

 ??  ?? GEERT TYBERGYN Functie: Verzorger Leeftijd: 55 Bij BMC sinds: 2014 Kent Van Avermaet sinds: “Hij meegaat met de nationale ploeg.”
GEERT TYBERGYN Functie: Verzorger Leeftijd: 55 Bij BMC sinds: 2014 Kent Van Avermaet sinds: “Hij meegaat met de nationale ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium