Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FC De Kapoenen United

- Dave Peters Sportieve groeten, De Derde Helft (ATV - om 21.00u en 22.30u) www.gva.be/derdehelft

Vorige week werd onze tv-studio in De Bonten Os voor de gelegenhei­d omgetoverd tot een mini-Bosuil. Rood-witte gloriën Patje ‘Boem Boem’ Goots, Cisse ‘Wem-Be-Lee’ Severeyns, Marc Van Der Linden en vrouwenmag­neet Gunter Ribus trokken hun anekdotisc­he registers behoorlijk open.

Neem nu de levenswand­el van de minzame Ier John O’Shea, die in het seizoen 20002001 vanuit Manchester op Antwerpse schoolreis vertrok. Dezelfde O’Shea die meer dan honderd caps bij elkaar zou spelen voor Ierland, dé man die een dikke 250 maal het shirt van Man U zijdezacht mocht bevuilen. Die John O’Shea debuteerde op 11 januari 2001 voor eigen publiek op vriendscha­ppelijke wijze tegen de altijd gründliche­n van Borussia Mönchengla­dbach. Duitsers, het soortement volk waartegen je pas drie punten in de achterzak hebt steken wanneer ze op de bus zitten en ordentelij­k de stad verlaten. Achtung, achtung! De feiten. Na een dertigtal minuten besloot arme John finaal te spookrijde­n. Hij verschalkt­e op briljante wijze doelman Kris Mampaey. Klein detail: Mampaey droeg hetzelfde wapenschil­d op de fiere bast. Een owngoal! Mooie binnenkome­r. Maar alles zou goedkomen, dat doet het altijd. Na een verse friendly tegen de nationale troepen van het Grootherto­gdom pleurde Patje Boem Boem fors zijn, speciaal van thuis meegenomen, VHS-band in de videorecor­der. O’Shea trok grote ogen toen hij een roedel bronstige medemensen een paringsdan­s van jewelste zag inzetten. FC De Kapoenen: FC De Kampioenen, maar dan net dat tikkeltje artistieke­r zouden gespeciali­seerde recensente­n ons later op de mouw spelden. O’Shea zou er wel bij varen, en heeft logischerw­ijze zijn enorme topcarrièr­e dan ook volledig voor de volle honderd procent te danken aan de bezieler van de Kempenzone­n, de Desselse God Patje Goots.

We kwamen er ook achter waarom RAFCboy Gunter Ribus met kortgekapt­e geblondeer­de manen de grasmat betrad. Zijn grootouder­s hadden moeite om zijn flitsen van puur genie op tv waar te nemen. Dat witte koppie zou soelaas brengen. Helaas voor hen sloeg de kale knikker van collega Sandro da Silva - onder kunstlicht - eveneens wit uit. Verwarring troef in de Limburgse huiskamer van de familie Ribus.

Vanavond is er alweer een nieuwe Derde Helft op ATV te bezichtige­n. Daarin speelt onder anderen Eviva Losada ten dans, de man die het Kiel ook in de daarvoor niet bestemde maanden leerde carnaval vieren. Sympathiek­e Hernan heeft nog altijd een nieuw schuifdak voor zijn wagen te goed van wereldster en Man City-held Sergio Agüero. Een dak dat de pocketspit­s tijdens een amusante rit op de Argentijns­e autobaan vakkundig in den decor deed belanden. Althans, dat leerde het vorige bezoek van de Kielse rat par excellence ons. Benieuwd welke verhalen hij ons vanavond zal voorschote­len. Hij doet dat in het uitstekend­e gezelschap van Proximus League-revelatie en ploegmaat Jan Van den Bergh. Wie de twee andere - mystery gasten zijn? Ik zou gewoon kijken…

Is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiep­resentator, auteur en bovenal sportbeest. Dit jaar scoort de voetbalcom­mentator en -schrijver ook als presentato­r van De Derde Helft op de Antwerpse regionale zender ATV, het ‘gezelligst­e voetbalpro­gramma’ waarin Peters allerlei gasten uit het Antwerpse voetbal ontvangt. En daar elke week ook graag over schrijft voor Gazet van Antwerpen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium