Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit mogen we niet meer uit handen geven”

Lenny Coppens en Antwerp Giants Two met vier zeges op vijf matchen op weg naar behoud

- PATRICK CEULEMANS

Antwerp Giants Two doet het de laatste weken schitteren­d. Na de zege 84-77 afgelopen weekend tegen topploeg Gent Hawks lijkt de rechtstree­kse degradatie alvast afgewend voor de tweedeklas­ser. Met dank aan Lenny Coppens, die de grote uitblinker was bij de Sinjoren.

“Dit mogen we niet meer afgeven”, hijgde Lenny Coppens na het laatste fluitsigna­al. Met 23 punten, 3 rebounds en 4 assists had de 18-jarige guard een groot aandeel in de zege tegen Gent Hawks. “Het was meteen onze vierde overwinnin­g in vijf wedstrijde­n. De rechtstree­kse degradatie lijkt nu helemaal vermeden. We kunnen weer wat vrijer ademen.”

Door het goede parcours van de laatste weken staat de B-ploeg van de Giants nu elfde, meteen ook de eerste veilige plaats. De laatste in tweede klasse zakt rechtstree­ks, nummers 12 en 13 spelen playdowns tegen de nummers 2 van derde klasse A en B.

“Voorlopig zijn we dus gered”, zegt Coppens. “Met nog twee speeldagen te gaan, tellen we bovendien ook twee overwinnin­gen meer dan Houthalen en Ninane, die gedeeld twaalfde staan. We hebben alles dus in eigen handen.”

Tegenover Ninane staan de Antwerpse youngsters positief, tegenover Houthalen is dat niet het geval. Als de Limburgers, die thuis nog Ieper over de vloer krij- gen en nog op bezoek moeten bij Gistel-Oostende, één wedstrijd verliezen, moet Antwerp Giants Two zelfs niet meer winnen om de playdowns te vermijden.

Alleen oogt het parcours van Antwerp Giants Two niet erg makkelijk. Komende zaterdag krijgen de Giants het bezoek van Waregem. Op de slotspeeld­ag op 7 april wacht nog de zware verplaatsi­ng naar leider Gembo. Toch is Coppens ervan overtuigd dat zijn ploeg zich gaat redden.

“We hebben ons in een mooie positie genesteld. Het vertrouwen is er. Nu moeten we het afmaken.”

Europees debuut mogen maken

De jonge Mechelaar, die aan de universite­it van Antwerpen aan zijn eerste jaar Biomedisch­e Wetenschap­pen bezig is, mocht dit seizoen ook al debuteren bij de eerste ploeg in de competitie en zelfs in Europa. “Op alle vlakken is dit een boeiend jaar geworden. Ik speel dit jaar ook voor het eerst als guard. Die positie bevalt me wel, ik wil me er de komende jaren verder ontwikkele­n.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Lenny Coppens eerder dit seizoen in actie tegen Leuven Bears. De jonge Mechelaar, die voornameli­jk bij Giants Two speelt, mocht deze campagne ook al debuteren in de eerste ploeg van de Giants.
FOTO GOYVAERTS Lenny Coppens eerder dit seizoen in actie tegen Leuven Bears. De jonge Mechelaar, die voornameli­jk bij Giants Two speelt, mocht deze campagne ook al debuteren in de eerste ploeg van de Giants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium