Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Degradatie hoeft niet altijd iets negatiefs te zijn”

Weasels van voorzitter Jan Hens kan zich niet meer redden

- (luhe)

Na negen jaar eerste provincial­e degraderen de Weasels uit Wuustwezel na dit seizoen naar tweede provincial­e. De ploeg van voorzitter Jan Hens kon dit seizoen nog maar één wedstrijd winnen. Onvoldoend­e voor het behoud.

“We wisten vooraf al dat het een heel moeilijk jaar ging worden”, zegt Hens. “Voor dit seizoen hadden we besloten om volop de kaart van de eigen jeugd te trekken. Een beslissing waar we trouwens nog altijd achter staan. Met Kevin Holt, Luk Willems en Didier De Vlaminck waren we een pak ervaring verloren en dus maakten we de keuze voor de jeugd. Maar als je dan in oktober vier sleutelspe­lers ziet uitvallen voor de rest van het seizoen, wordt het gewoon heel moeilijk... Dat hebben we nu ook ondervonde­n.”

Hens kan zich dus neerleggen bij de degradatie, maar blijft niet bij de pakken zitten en maakt nu al werk van de weg terug. “Alleen Benjamin De Boeck verlaat na dit seizoen de club. Een leegloop, die na een degradatie toch altijd een beetje te vrezen is, komt er dus niet. We hebben een tweejarenp­lan opgesteld om terug in eerste provincial­e te geraken. Daarvoor hebben we Sigi Van Ginhoven aangenomen als onze nieuwe coach. Tijdens onze gesprekken met hem zaten we direct op dezelfde lijn. Er komen volgend seizoen vier nieuwe jongens bij, die Van Ginhoven mee heeft gekozen. Dries Baeyens van Cobras is de eerste naam die we bekend kunnen maken. Die vier ervaren gasten moeten samen met onze jeugd de weg naar boven terug inzetten. Een degradatie hoeft niet altijd iets negatiefs te zijn. Onze jonge gasten kunnen nu doorgroeie­n en gaan in tweede provincial­e misschien wel meer leren, omdat ze nu ook zelf wat meer kunnen aanvallen. Al blijf ik erbij dat eerste provincial­e de ideale reeks voor ons. We gaan er dan ook alles aan doen om snel terug te keren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium