Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knie ging me hoe langer, hoe meer parten spelen”

Blessure dwingt Leen De Gryze na 23 jaar tot afscheid

- (pvr)

De vrouwen van Schelle B verloren afgelopen weekend met 44-68 van Sint-Katelijne-Waver. Voor Leen De Gryze, die goed was voor zes punten, was het meteen ook een van de laatste wedstrijde­n uit haar carrière. Na dit seizoen hangt ze na 23 jaar de schoenen definitief aan de haak. “Een knieblessu­re ging me hoe langer, hoe meer parten spelen. Het is genoeg geweest”, zegt de 35-jarige moeder van twee kinderen.

Op haar twaalfde sloot Leen De Gryze zich aan bij Schelle. 23 jaar later is ze dus nog steeds bij de club. Na alle jeugdreeks­en doorlopen te hebben, schoof ze vlotjes door naar de seniores. Maar na dit seizoen is het dus genoeg geweest.

“Drie seizoenen geleden, in een wedstrijd op Brasschaat, werd mijn achterste kruisband volledig afgerukt”, zegt De Gryze. “Ik moest maar liefst anderhalf jaar revalidere­n. Toen ik na die lange periode eindelijk de trainingen kon hervatten, liep het aanvankeli­jk van geen kanten. Ik heb toen al aan stoppen gedacht, maar wilde gewoon niet op zo’n manier afscheidne­men. Samen met mijn kinesist en een personal trainer zijn we dan begonnen met doorgedrev­en oefeningen. Na vier maanden kon ik zo toch opnieuw wedstrijde­n spelen, ook al was alle leed nog niet geleden. Hoewel het ondertusse­n wel iets gebeterd is, blijft mijn knie na elke wedstrijd gezwollen. En dat betert dan weer niet meer. Vandaar dat ik besloten heb om na dit seizoen te stoppen.”

Of De Gryze de basketspor­t definitief vaarwel zegt, weet ze nog niet. Ze bezit een trainersdi­ploma en zou aan de slag kunnen als coach. “Maar ik weet nog niet of ik daar ooit aan zal beginnen. Eerst en vooral ga ik met mijn gezin even genieten van de vrije tijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium