Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgend seizoen ook titel pakken in eerste provincial­e”

Mannen van Phantoms Boom kronen zich voor derde jaar op rij tot kampioen

- PAUL VAN ROY

De vrouwen van Phantoms Boom pakten dit seizoen al de titel en de Beker van Vlaanderen, de mannen konden dus moeilijk achterblij­ven. Vorige zaterdag kroonde de eerste mannenploe­g uit Boom zich tot kampioen in tweede provincial­e. Meteen de derde titel op rij voor de ploeg die pas in 2015 ontstond. Komend weekend kan het feestje helemaal compleet zijn, als ook de B-ploeg zich tot kampioen in vierde provincial­e weet te kronen.

In tweede provincial­e was het al even niet meer de vraag of, maar wel wanneer Phantoms Boom de titel zou pakken. En dat gebeurde dan toch net iets sneller dan iedereen verwacht had. Door het onverwacht­e verlies van dichtste achtervolg­er Hulshout mochten de Boomse mannen zaterdagav­ond al de titel vieren. Sneller dan verwacht kampioen, maar allesbehal­ve onverdiend. De ploeg van trainer Luc De Pauw won dit seizoen al haar wedstrijde­n.

Naar vier op een rij?

“Bij de oprichting van de club (in

2015, red.) was het doel van het bestuur om in één ruk door te stoten naar de nationale reeksen”, zegt Paul Van Nuffel, verantwoor­delijk voor de mannenploe­gen bij Phantoms. “Volgend seizoen in eerste provincial­e willen we dan ook opnieuw de titel pakken. We hebben ons daarom ook al behoor“Het lijk versterkt. Met Enoch Derby, die overkomt van Soba, en Yannick De Leeuw en Nick De L’Or, die allebei de overstap maken van Basket Willebroek, zijn we, denk ik, gewapend voor de strijd.”

Bierfiets

Die strijd naar een vierde titel op rij zijn voorlopig zorgen voor volgend seizoen. Eerst moet die derde titel nog uitgebreid gevierd worden. Dat feestje zal zondag wellicht eerst plaatsvind­en in Rumst, waar de B-ploeg van Phantoms Boom zich bij winst tot kampioen kroont in vierde provincial­e.

Van Nuffel: “De derby in Rumst start om 15.30 uur, maar de spelers van onze A-ploeg vertrekken al om 14 uur in Boom. Ze maken de tocht naar Rumst op een bierfiets. Ik kan je verzekeren, het zal plezant worden. Na de wedstrijd is het dan de beurt aan de spelers van de B-ploeg, die tegen dan hopelijk ook kampioen zijn, om met de bierfiets terug te rijden naar Boom. Dat zou weleens een lange rit kunnen worden (lacht). In Boom zullen de twee kampioenen­ploegen dan nog wat extra in de bloemetjes worden gezet. Na het succes van onze vrouwen verdienen ook de mannen hun feestje.”

 ?? FOTO RR ?? De mannen van Phantoms Boom, die kampioen speelden in tweede provincial­e en zo hun derde titel op rij mochten vieren. Om het feestje compleet te maken, kan ook de tweede Boomse mannenploe­g zich komend weekend in vierde provincial­e tot kampioen kronen.
FOTO RR De mannen van Phantoms Boom, die kampioen speelden in tweede provincial­e en zo hun derde titel op rij mochten vieren. Om het feestje compleet te maken, kan ook de tweede Boomse mannenploe­g zich komend weekend in vierde provincial­e tot kampioen kronen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium