Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee cannabispl­antages ontdekt in krantenwin­kel

- SAM REYNTJENS

De politie is gisterenmi­ddag een krantenwin­kel op de hoek van de Osylei binnengeva­llen. Binnen werden twee cannabispl­antages aangetroff­en, twee verdachten werden geboeid afgevoerd. De winkel blijft verzegeld.

De recherche van de politiezon­e Minos (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem) viel gisterenmi­ddag binnen bij dagbladhan­del Kiki op de hoek van de Osylei en de Diesegheml­ei, vlak bij de middelbare school GTI Mortsel. De inval kaderde in een onderzoek naar de aanwezighe­id van cannabispl­antages in het pand. “Bij de inval werden twee plantages aangetroff­en”, bevestigt parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden. “Een van de plantages was nog actief.”

Politiemen­sen kwamen de krantenwin­kel buiten met zakken vol geoogste cannabis en met vuilniszak­ken vol cannabispl­anten. De drugs werden meegenomen en zullen worden vernietigd.

“Twee verdachten werden gearrestee­rd”, aldus Van Baden. De twee personen werden gisteren- namiddag verhoord in de kantoren van de politiezon­e Minos. Het was gisteren nog onduidelij­k of ze zullen worden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

De dagbladhan­del waar de plantages stonden, werd verzegeld door de politie. “Dat blijft zo”, zegt Van Baden. Het geld uit de kassa werd door de politie in beslag genomen. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken of alle aangetroff­en opbrengste­n afkomstig zijn van de verkoop.

De zaak kwam in het verleden al in opspraak omdat ouders en leerkracht­en van de nabijgeleg­en school de uitbater ervan beschuldig­den losse sigaretten aan jonge scholieren te verkopen.

 ?? FOTO'S WIM HENDRIX ?? De politie haalde zakken vol cannabis en cannabispl­anten uit de winkel.
FOTO'S WIM HENDRIX De politie haalde zakken vol cannabis en cannabispl­anten uit de winkel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium