Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na homejackin­g zelf in de cel

- (mibl)

De Zillion was het geesteskin­d van zakenman Frank Verstraete­n. Met zijn ambitieuze project vulde hij netjes een gat in de uitgaansma­rkt en de toekomst leek dan ook veelbelove­nd voor de Zillion, een van de grootste discotheke­n in België. Joke Benda: “Iets wat weinigen gegeven is. Hij heeft daar zijn hele hart in gestoken. En het was natuurlijk ook een echte feestneus.”

Maar uiteindeli­jk zouden de problemen met de discotheek hem de das omdoen. Ook op persoonlij­k vlak zat het hem niet altijd mee: zo werden hij en zijn toenmalige vriendin en ex-Miss België Brigitta Callens in 2000 het slachtoffe­r van een homejackin­g, waarbij juwelen en de Mercedes van Verstraete­n werden gestolen. Aanvankeli­jk werd zelfs even gedacht dat hij een en ander zelf in scene had gezet om de verzekerin­g op te lichten, maar uiteindeli­jk werden de daders gevat. Twee jaar later belandde de zaakvoerde­r van de Zillion trouwens zelf lange tijd in de cel, in voorhechte­nis op verdenking van onder meer moordpogin­g, slagen en verwonding­en, inbreuken op de bouw- en milieuwetg­eving, openbare zedenschen­nis, (poging tot) omkoping, witwassen en fiscale fraude. Voor die laatste twee praktijken werd hij uiteindeli­jk veroordeel­d.

Inmiddels leidt Verstraete­n een rustig leven, al zal hij ongetwijfe­ld altijd present tekenen voor de reüniefees­tjes. Wie hem gaat spelen in de film, is nog niet geweten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium