Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het publiek zal zich echt in de Zoo wanen”

Cast enthousias­t tijdens laatste doorloop ‘Zoo of Life’ over Antwerpse dierentuin

- GUY VAN VLIET Bert Veris. FOTO JORIS HERREGODS

Nog één keer was de cast van Zoo

of Life gisteravon­d aan de slag in de repetitier­uimte. Vandaag verhuist de volledige productie naar de Elisabethz­aal. Daar gaat de musical over de Antwerpse Zoo maandag feestelijk in première.

Er hing spanning in de lucht gisteravon­d, want de cast nam het groots opgezette musicalspe­ktakel nog een laatste keer volledig door. Zonder decor, want de ledscherme­n komen er pas in de Elisabethz­aal bij.

De castleden mochten wel al even kijken via de computer en ze bleken danig onder de indruk. “Onwaarschi­jnlijk! Wie komt kijken waant zich echt in de Zoo of in het Centraal Station”, glunderde Bert Veris, die op een dubbele manier betrokken is. “In 1981 begon ik met vrijwillig­erswerk in natuurrese­rvaat De Zegge in Geel en sinds midden jaren negentig ben ik in dienst van de Zoo van Antwerpen, die veel moeite doet om dit gebied te beschermen. Maar ik speel als amateur ook theater en musical in Lichtaart. Ik ben dan ook echt trots dat ik mijn twee passies kan combineren in Zoo of Life. Ik speel onder meer een verzorger. Handig, ik kan gewoon mijn eigen pak aantrekken.”

De voltallige directie van de Zoo kwam gisteravon­d al eens kijken. Voor hen is dit dan ook een prestigieu­s project. De musical, met in de hoofdrolle­n onder anderen Janine Bischops, Jelle Cleymans en Tinne Oltmans, moet de 175ste verjaardag van de Zoo extra in de kijker zetten.

Liefde voor dieren

Bert Veris is zeker dat niet alleen zijn bazen blij zijn met de voorstelli­ng. “Zowel de musicallie­fhebbers als de fans van de Zoo zullen genieten. Wat ik het mooist vind? De liefde van de verzorgers voor de dieren is overgenome­n door de hoofdrolsp­elers. Dat is ongeloofli­jk mooi om te zien. Ik heb al gepolst of ze niet echt vrijwillig­er willen worden, we komen toch handen tekort!”

Actrice Nele Goossens had er meteen oren naar. “Ik zou dat zo graag doen. Ik hoop stiekem dat we vanaf volgende week, als we beginnen spelen, mogen helpen bij het voederen.”

Zoo of Life, vanaf 2 april in de Elisabethz­aal in Antwerpen, www.zooantwerp­en.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De cast van Zoo of Life repeteert voor een laatste keer voor de productie naar de Elisabethz­aal verhuist.
FOTO JORIS HERREGODS De cast van Zoo of Life repeteert voor een laatste keer voor de productie naar de Elisabethz­aal verhuist.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium