Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zat iets scheef, maar ik had het niet door”

Mike vertelt waarom het niets werd tussen hem en Marjolein

- (tdl)

“Nee, ik was niet verliefd op iemand anders, Marjolein ook niet. Er is op onze huwelijksr­eis niets gebeurd dat de boel heeft doen ontploffen.” Mike uit Blind Getrouwd reageert voor het eerst op zijn breuk met Marjolein.

Absurd, noemt hij de wilde verhalen over hem en Marjolein, het meest besproken koppel van Blind Getrouwd. Hij zou iemand ontmoet hebben voor hij trouwde, zij had al iemand anders, hij viel op huwelijksr­eis voor de charmes van een andere vrouw. “Ik wil die speculatie­s de wereld uithelpen, dan kan ik dit afsluiten” zegt Mike Van Ryssel (39).

Meteen de vraag van één miljoen, dan maar: welke bom is er op huwelijksr­eis ontploft? Bij jullie jawoord sprongen de vonken ervan af, maar plots sloeg de sfeer om.

Mike Van Ryssel: Het klopt dat onze eerste indruk van elkaar supergoed was. We waren allebei gerust in de afloop omdat we zó geloofden in het programma. Verliefd? Dat niet. Seks op onze eerste huwelijksn­acht? Ook niet. Ik dacht wel:

nu heb ik nog vijf weken om duidelijk te maken wie ik ben. Waardoor ik twee dagen lang over mezelf heb zitten babbelen. Zij kwam er bijna niet aan te pas.

Je hebt Marjolein in je enthousias­me wat overdonder­d. Maar op dag drie maakten jullie een wandeling en zei Marjolein dat ze naar huis wou. Leg dat eens uit.

Gevoelens en gedachten zijn voor Marjolein heel belangrijk. Voor mij ook, maar ik voel niet altijd de behoefte om alles uit te leggen. Ik weet nog dat we die derde dag zaten te eten. Ik voelde dat Marjolein ergens mee zat. “Is er iets?”, vroeg ik. “Nee”, zei ze. Oké, dacht ik, dus liet ik het los. Tijdens ons gesprek aan de rotsen hebben we erover gepraat en was het voor mij opgelost. Maar dat was het dus niet. Marjolein voelde zich onbegrepen, terwijl ik overging tot de orde van de dag. Dat gevoel, daar is zij nooit meer uitgeraakt.

Er zat dus op de derde dag al een haar in de boter, maar jij had het niet door. Zoiets?

Klopt. Marjolein en ik communicer­en duidelijk anders. Marjolein wil iemand doorgronde­n, denkt veel na, filosofeer­t graag. Ze zoekt iemand om uren mee te praten. Ik héb uren gepraat, maar misschien iets te veel over mezelf. Ik vroeg haar: “Hoe is ’t?” “Goed”, zei ze. Voor mij volstaat dat. Voor haar niet. Tja, dan zit je niet op hetzelfde spoor.

Dacht Marjolein volgens jou al die derde dag: wij passen niet bij elkaar?

Misschien niet zo definitief als in: dat gaat hier niet meer lukken. Maar ze voelde wel heel snel: dit klopt niet voor mij. Dat is alleen maar erger geworden. Zelfs zo erg dat we nog tijdens het experiment apart zijn gaan wonen. Want de frustratie nam toe, ook al deden we

allebei ons best.

De gevoelstem­peratuur zakte diep onder nul. Toen jij thuiskwam van je buitenland­se trip voor het werk, bleef Marjolein lekker in de zetel op haar laptop

tokkelen.

Toen ik terugkwam van Zweden,

wisten we: het is gedaan. We zijn daarop apart gaan wonen, nog voor het experiment was afgelopen. Voor mij was dat een ontgoochel­ing, voor haar een opluchting. Marjolein zat op dat moment al een stadium verder. Zij had al heel snel begrepen dat het niet zou goedkomen, ik heb daar langer over gedaan. Ik herinner me nog dat ze letterlijk tegen me zei: “Snap jij nu niet dat wij niet samen passen?”

Marjolein is nu de gebeten hond. Snap je ergens dat Vlaanderen jou ziet als de man die zijn best deed en Marjolein als de vrouw die er geen zin meer in had?

Tuurlijk. Er zijn momenten geweest waarop ik dacht: zoals jij nu doet, dat is niet oké. Maar Marjolein valt niets te verwijten. Ze heeft het geprobeerd en het is niet gelukt. Wij waren twee doodnormal­e mensen in een compleet abnormale situatie. Mensen vergeten hoe stresseren­d dat is, 24 uur op 24 bij iemand zijn die je niet kent, met het gevoel: dat móét hier lukken. Ik herinner me nog de scène waarin we samen onze trouwfoto’s bekijken en ik begin te wenen. Het was zó confronter­end om die foto’s te zien. Ik weet dat mensen de reactie van Marjolein afstandeli­jk vonden, maar de afstand was al te groot. Marjolein zit op dit moment heel diep door al die reacties, dat moet stoppen. Ze is een goed mens. Er zijn tussen ons nooit harde woorden gevallen.

De experts hebben hun huiswerk wel niet goed gemaakt: jullie passen écht niet bij elkaar.

Toch snap ik waarom wij op papier aan elkaar gekoppeld zijn. Wij zoeken min of meer hetzelfde in een relatie, alleen praten we naast elkaar.

 ?? FOTO VTM ?? Mike Van Ryssel.
FOTO VTM Mike Van Ryssel.
 ?? FOTO VTM ?? Mike en Marjolein.
FOTO VTM Mike en Marjolein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium