Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Adil en Bilall blijven projecten opstapelen

- (dvg)

Ze blijven maar hooi op hun vork nemen: Adil El Arbi (29) en Bilall Fallah (32) voegen nóg een filmprojec­t toe aan hun al zo drukke agenda.

Het Vlaams Audiovisue­el Fonds (VAF) gaf gisteren productie- en ontwikkeli­ngssteun aan Kawasaki, een film van productieh­uis Caviar die geschreven en geregissee­rd zal worden door El Arbi en Fallah. Voor het script krijgt het regisseurs­duo de hulp van scenarist Jan Van Dyck, maar meer dan dat kunnen ze bij Caviar niet kwijt over het project. “Daar is het te vroeg voor”, zegt woordvoers­ter Marie Lemaître. “We weten zelf nog niet wanneer de productie start, laat staan wanneer de film zou verschijne­n. Dus over het verhaal en een eventuele cast zwijgen we voorlopig.”

Pas vorige week bevestigde filmverdel­er KFD aan onze krant dat Patser – nog steeds op toerental in de bioscoop – een vervolg krijgt in 2020. Eerder tekenden El Arbi en Fallah ook hun eerste Hollywoodd­eal voor de derde Bad Boys-film, zijn ze in de running voor Beverly Hills Cop 4 én broeden ze met de makers van Bevergem op Grond, hun eerste fictiereek­s voor de Vlaamse televisie. Op dit moment zitten de twee in de Thaise hoofdstad Bangkok. Uit Instagramf­ilmpjes van El Arbi blijkt dat ze ook daar op een set staan.

Naast Kawasaki kregen gisteren nog meer films financiële steun van het VAF:

Red Sara van Jan Verheyen en zijn echtgenote Lien Willaert, The Chapel van Dominique Deruddere en Zes Dagen van Frank Van Mechelen en Eric Wirix, het duo achter De Hel van Tanger.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Bilall Fallah (links) en Adil El Arbi.
FOTO JORIS HERREGODS Bilall Fallah (links) en Adil El Arbi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium