Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het gaat steeds beter”

-

Greg Van Avermaet trekt zonder zege naar de Ronde van Vlaanderen. Puur qua resultaat was zijn achtste plaats in Waregem minder dan plaats drie in Harelbeke, maar Van Avermaet reed wel zijn beste koers van dit voorjaar. “Het gaat elke koers beter. Zelfs in deze weersomsta­ndigheden – normaal niks voor mij – was ik bij de besten.”

keer sprong Greg Van Avermaet in het offensief tussen 52 en 30 kilometer van de meet. Op de Taaienberg met Stybar, op de Kruisberg met Valverde en op de Knokteberg met Benoot. De derde keer leek de goede keer, het duo nam tien seconden voorsprong. “Kregen Tiesj en ik daar een pion van Quick-Step mee, dan was de koers gereden.”

Maar dat gebeurde niet. Onder aanvoering van Terpstra, Lampaert en Stybar haalde Quick-Step Floors de twee koplopers terug. Een minuut later vertrok de uiteindeli­jke kopgroep van vijf. “Het was even niet aan mij om te reageren. Ik moest even herstellen om nadien nog eens aan te vallen.” Maar zo goed de verstandho­uding in de achtervolg­ende groep op hem en Benoot was, zo hard viel het stil toen Vanmarcke en Lampaert aanvielen. “Die ene aanval dat ik er niet bij ben, was de goeie. Jammer.”

In de slotfase versnelde Van Avermaet op de Nokereberg en hij herhaalde dat ook nog eens op de uitloper richting de Herlegemst­raat. Uiteindeli­jk sprintte hij naar plaats acht en trekt hij zonder klassieke zege richting de Ronde van Vlaanderen. “Ik was bij de besten in de koers en had de benen om te winnen, maar het resultaat valt tegen. Er zit veel meer in dan dat er tot nu toe is uitgekomen.”

Beste prestatie tot dusver

Van Avermaet liet in Dwars door Vlaanderen de beste indruk van de voorbije weken achres ter. Niet dat hij de voorbije weken slecht was. Hij was goed, zonder meer. Maar sinds giste- ren heeft hij ook een zeer goede prestatie beet. Goed voor de moral. “Zeker omdat dit maar een koers was van 180 kilometer. Ik heb meestal langere wedstrijde­n nodig om tot mijn recht te komen.” Ook de regen speelde niet in zijn voordeel. “Dit is een van mijn beste prestaties in dit soort wedstrijde­n.”

Ook bij BMC maken ze zich weinig zorgen. Na de aankomst was hun grootste bekommerni­s het luifel van de bus dat door een windstoot dreigde af te breken. Minpunt was dat Van Avermaet in de finale opnieuw alleen zat. Al waren er ditmaal verzachten­de omstandigh­eden: zowel Küng als Roelandts kenden pech en het was BMC dat samen met Quick-Step op 64 km van de meet de koers had opengebrok­en. “Zondag wordt het tactisch iets gemakkelij­ker. Er zijn dan ook minder gegadigden om te winnen. Maar ik ben zeker kandidaat”, besloot Van Avermaet.(bvc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium