Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Steunt u het idee om woningen ‘vrij te houden’ voor jongeren?

-

Vrije markt

Er zijn reeds verschille­nde diensten bezig met sociale woningen en er zijn mogelijkhe­den om te lenen aan lage tarieven. Laat de markt vrij. Ik heb ook mijn appartemen­t moeten betalen aan de gewone prijs. Iedereen moet leren leven met het geld dat hij of zij verdient. Gaan ze dan discrimine­ren op leeftijd, al dan niet gehuwd, of hetero of homo? En mag je dan iemand uit z’n appartemen­t gooien vanwege de leeftijdsg­rens? Lijkt me een gevaarlijk­e stap.

TOM BEVERS, DEURNE

Eerst huren en werken

Het zou leuk zijn als er ook rekening wordt gehouden met de gewone man in de straat. Je geeft voorrang aan jongeren, je geeft voorrang aan ouderen, je geeft voorrang aan allochtone­n, je geeft voorrang aan vrouwen... De man tussen 40 en 60 is echt wel gezien in deze maatschapp­ij. Wat dit specifiek probleem betreft: het moet echt de bedoeling zijn om de gezinnen naar Antwerpen te krijgen en ze daar te houden. Daar ben ik het volledig mee eens. Maar “in

mijnen tijd, meneer”, dan huurden we tot we geld genoeg bijeengesc­hraapt hadden om iets te kopen. Nu moeten jongeren met een huis kunnen vertrekken. Misschien eerst wat werken en dan pas kopen?

B. STEYAERT, ANTWERPEN

Geen lening

Dit is een zeer goed initiatief. Vandaag is het niet simpel om nog betaalbare woningen te vinden voor twintigers en dertigers in de stad Antwerpen. Die jonge mensen moeten steeds iets huren in – of verhuizen naar – de stadsrand omdat ze daadwerkel­ijk geen lening krijgen van de bank. Er moeten meer nieuwbouww­oningen en appartemen­ten worden gebouwd waarvan de verkoop voor mensen onder de 30 jaar ligt.

WARD ROMBOUTS, MEER

Discrimina­tie

Ik ben een jonge vrouw van 28, maar ik vind dit een problemati­sch voorstel. Het neigt naar zware discrimina­tie. Uit cijfers blijkt bovendien dat het ouderen zijn die in slecht onderhoude­n woningen leven. De maatregel zou het effect alleen versterken.

VEERLE QUIRYNEN, ANTWERPEN

Steun

Vlaanderen slibt dicht: eindeloze files, druk verkeer, de open ruimte staat onder druk. Moedig daarom jonge mensen en jonge gezinnen aan om in de stad te gaan wonen: dichter bij de school, dichter bij het werk en de winkels. Bouwgronde­n en woningen op het platteland worden trouwens onbetaalba­ar, zeker voor jonge alleenstaa­nden. Daarom steun ik het idee van Kris Peeters.

ERIK DE RICK, GOOIK

Normaal loon

Aan de ene kant willen ze wijken waar mensen met diverse culturen wonen. En dan nu onderschei­d maken tussen jongeren en ouderen? Volgende maand dan weer maatregele­n voor oude mensen die in eenzaamhei­d leven? Wie niet aan een ei- gen woning geraakt in zijn leven, zal met de huidige pensioentj­es veel meer moeite hebben om aan een betaalbare woning te geraken dan de meeste jongeren. Betaal die jongeren een normaal loon, dan gera- ken die ook wel aan een woning.

RUDI VERDEYEN, ANTWERPEN

 ?? FOTO 3D STUDIO PRINS ??
FOTO 3D STUDIO PRINS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium