Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De meest logische namen voor de WK-selectie

-

Doelmannen

Courtois, Mignolet en Casteels

Over de eerste twee bestaat niet de minste discussie. Martinez lijkt vooralsnog de voorkeur aan Casteels te geven als derde doelman, omdat die in Duitsland in een grotere competitie speelt.

Verdediger­s

Alderweire­ld, Dendoncker, Kabasele, Kompany, Meunier, Vermaelen en Vertonghen

Met de blessurege­voeligen Kompany en in mindere mate Vermaelen neemt de bondscoach best een extra verdediger mee. Omdat Kabasele in de Premier League speelt, ligt hij in een hogere schuif. Dendoncker kan dan ook weer op het middenveld spelen. Die polyvalent­ie is een troef.

Middenveld­ers

Carrasco, Chadli, De Bruyne, Dembele, Fellaini, Nainggolan, Tielemans en Witsel Het grote vraagteken is hier Nainggolan, maar we gaan ervan uit dat Martinez zich gewoon zal laten leiden door de kwaliteite­n van de AS Roma-speler en dan hoort hij er natuurlijk altijd bij. De bondscoach heeft Tielemans heel hoog zitten en ziet Chadli als zijn eerste keuze op links, boven Carrasco.

Aanvallers

Eden Hazard, Mertens, Batshuayi, Lukaku en Thorgan Hazard Wat hij ook beweert, dat de bondscoach Benteke niet selecteerd­e voor de interland van dinsdag, is een teken aan de wand. Origi is alweer aan een matig seizoen bezig - hij verloor zijn basisplaat­s bij Wolfsburg en kreeg onder Martinez amper speelkanse­n. Mirallas krijgt wel speelkanse­n maar haalt, net als bij zijn club Olympiacos, niet zijn niveau. Dat doet Thorgan Hazard wel.

In de wachtkamer

Benteke, Boyata, Ciman, Defour, Limbombe, Jordan Lukaku, Mirallas, Origi en Sels

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium