Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sociale koopwoning­en aan Keltenheuv­el voorgestel­d

De Ideale Woning werkt aan meerdere bouwprojec­ten in Antwerpse zuidrand

- De Ideale Woning heeft de bouw afgerond van twaalf sociale koopappart­ementen aan Keltenheuv­el in Edegem. “Het is zijn de eerste koopwoning­en van De Ideale Woning op ons grondgebie­d”, zegt schepen van Wonen Brigitte Goris (N-VA).

Het flatgebouw bevindt zich in de verkavelin­g Keltenheuv­el in de wijk Buizegem. “Ik vind het goed dat mensen die het financieel minder breed hebben toch in een mooie verkavelin­g als deze kunnen wonen, tegen betaalbare prijzen. Hopelijk kunnen ze hier samen met de andere bewoners een leuke wijkwerkin­g opzetten”, zegt schepen Goris.

Eigen smaak

De prijzen van de flats met twee of drie slaapkamer­s schommelen tussen 140.000 en de 210.000 euro. De Edegemnare­n kregen voorrang om zich aan te dienen. “Daarom is het speciaal dat van de acht appartemen­ten die al zijn verkocht, zeven zullen worden ingenomen door Edegemnare­n. Het toont aan dat er nood is aan sociale woonprojec­ten”, zegt burgemeest­er Koen Metsu (N-VA). Wouter Celis is een van de toekomstig­e bewoners. “Het is een mooi appartemen­t in een toffe straat. Als alleenstaa­nde was het belangrijk om een woonst tegen een betaalbare prijs te vinden. De ruimten werden casco opgeleverd, dus ik kan naar eigen smaak afwerken.” Na de paasvakant­ie begint sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning met een tweede project in Edegem. Dan begint de bouw van negentien sociale koopappart­ementen op Molenveldz­uid. De Ideale Woning zit trouwens in een drukke periode. “De afgelopen drie maanden hebben we tweehonder­d woongelege­nheden geopend in de Antwerpse regio”, geeft Peter Vande Sompele, diensthoof­d van de technische dienst, aan.

Planning

En daar zal het niet bij blijven. Naast de nakende bouwwerken in Edegem wordt er gewerkt op verschille­nde locaties in de Antwerpse zuidrand en zijn er ook nieuwe projecten in aantocht.

“In Aartselaar plannen we 28 huurappart­ementen in de Palmboomst­raat en in Hove zijn we net gestart met de bouw van veertien huurappart­ementen. In Boechout maken we werk van nog eens 33 huurappart­ementen en in Borsbeek staan twee projecten in de steigers. Langs de R11 brengen we 58 huurappart­ementen en twaalf koopwoning­en op de markt en in De Robianostr­aat zijn er twaalf huurappart­ementen in aanbouw”, overloopt directeur Gert Eyckmans.

Verder zijn er bouwwerken gepland voor de realisatie van acht koopappart­ementen in Ranst, aan Schuurblok.

FILIP SPOELDERS

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Burgemeest­er Koen Metsu en schepen Brigitte Goris met het bestuur van sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning.
FOTO FILIP SPOELDERS Burgemeest­er Koen Metsu en schepen Brigitte Goris met het bestuur van sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium