Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CNR RECORDS

- STEFAN LAENEN (stla)

Hoe is het ooit begonnen?

Van origine is CNR een Nederlands bedrijf, opgericht in 1937, en met een toonaangev­ende rol in de Nederpop. Er was steeds een Belgische filiaal, wat ik tien jaar mocht leiden. In 2013 nam ik samen met vennoot Maarten Steinkamp de Belgische tak van CNR over. Sindsdien is CNR Records een onafhankel­ijk Belgisch bedrijf. CNR Nederland is niet meer actief. Iedereen verklaarde ons gek, maar wij geloofden erin.

Geloven jullie er nog steeds in?

Absoluut! Anders zouden we deze zomer niet verhuizen naar een nieuw pand in Niel, aan een inspireren­d meer. De muziekwere­ld is voortduren­d in beweging. Als het regent in Amerika, druppelt het hier. We kijken vol vertrouwen naar wat komt. Er zijn concrete plannen om een bescheiden label op te zetten in Nederland en Spanje. En we runnen al twee jaar een kantoor in Singapore. We blijven volop investeren in onze artiesten, hier in Groot-Antwerpen en de rest van de wereld. - Er vaart een bonte vloot onder de vlag van CNR. Iconen zoals Paul Michiels, Rocco Granata, John Terra en Willy Sommers krijgen een plek bij het meeste recente label CNR Legends.

- De Romeo’s, Luc Steeno, Jo Vally, Nicole & Hugo, Michael Lanzo en Lissa Lewis zingen onder het label Vlaamse Sterren.

- Mostiko is het pop en dance-label met sterkhoude­rs zoals Lost Frequencie­s, Regi, Niels Destadsbad­er, Isabelle A, M.I.K.E. Push, Van Echelpoel, Free Souffriau, Gers Pardoel en Barbara Dex.

- Onder Smash The House lanceert CNR -samen met het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike- wereldwijd dance van onder meer Wolfpack, W&W, Bassjacker­s en MATTN.

- Met de playlist Belgo Sounds is CNR zeer actief op Spotify en Deezer.

- CNR brengt ook diverse compilatie­s zoals Tomorrowla­nd, Belgian Club Classics, Pompen en albums van Ketnet, Radio 2 en MNM op de markt.

- CNR zet ook de schouders onder afgeleide producten zoals concerten en de lekker lange curryworst Romeo’s XXL.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium