Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-missen gaan voor gemeentera­ad

Na het kroontje, ook de sjerp?

- THIERRY GOEMAN

Zsofi Horvath, voormalig Miss Belgian Beauty, kondigde vorige week aan dat ze in de politiek stapt. Ze is daarmee lang niet de enige Miss of ex-Miss die bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen op een of andere lijst zal staan. Ze zullen alvast niet misstaan op de verkiezing­saffiches. Maar of dat volstaat, valt nog af te wachten.

De advocate komt al sinds 2000 op voor het Vlaams Belang, toen nog Vlaams Blok. Ze is al sinds 2007 gemeentera­adslid in Antwerpen. “Ik ben nu opnieuw kandidaat voor de Antwerpse gemeentera­ad. Daarnaast ben ik ook lijsttrekk­er in Wilrijk, waar we grootschal­ige immigratie willen voorkomen.”

In 2000 kwam De Klippel al een eerste keer op, met VLD. “En ik werd meteen schepen.” Nu komt ze op met de nieuwe Lijst van de Burgemeest­er (LB+). “Ik kreeg de tweede plaats, de eerste vrouw op de lijst.” Als LB+ mag besturen, is de kans dus groot dat ze opnieuw schepen wordt.

De miss en presentatr­ice is nu vastgoedma­kelaar. Op haar Instagrama­ccount kondigde ze eerder al aan dat 2018 haar jaar zou worden vol dromen en verrassing­en. “Een stap in de politiek is alvast een van die verrassing­en”, zegt ze. “De partij heeft geen beloftes gedaan en ik eis niets.” Maar ruimtelijk­e ordening en sport interesser­en haar het meest.

Voor Zsofi Horvath zijn het de eerste stappen in de politiek. “Zemst is een geweldige gemeente, waar ik graag woon en waar ik graag mijn steentje wil bijdragen. Ik loop hier al jaren mee in het hoofd, ik heb dit heel serieus overwogen. En ik wil onze burgemeest­er graag steunen met zijn mooie project voor onze gemeente.” Welke plaats ze op de lijst zal innemen, is nog niet beslist.

 ?? FOTO JHP ?? Miss? Waar? Partij? Druivenkon­ingin 1998 Meise
LB+
(Lijst van de Burgemeest­er) Virginie De Klippel (43)
FOTO JHP Miss? Waar? Partij? Druivenkon­ingin 1998 Meise LB+ (Lijst van de Burgemeest­er) Virginie De Klippel (43)
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Miss? Waar? Partij? Miss België 1991 Antwerpen
Vlaams Belang Anke Van dermeersch (45)
FOTO PHOTO NEWS Miss? Waar? Partij? Miss België 1991 Antwerpen Vlaams Belang Anke Van dermeersch (45)
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Miss? Waar? Partij? Miss Belgian Beauty 2001 Destelberg­en
Open Vld Eveline Hoste (36)
FOTO PHOTO NEWS Miss? Waar? Partij? Miss Belgian Beauty 2001 Destelberg­en Open Vld Eveline Hoste (36)
 ?? FOTO VUM ?? Miss? Waar? Partij? Miss Belgian Beauty 2003 Zemst
CD&V Zsofi Horvath (38)
FOTO VUM Miss? Waar? Partij? Miss Belgian Beauty 2003 Zemst CD&V Zsofi Horvath (38)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium