Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lotto zonder kopman naar Hel

Tiesj Benoot trekt week op stage naar Sierra Nevada

- WERNER BOURLEZ

Tiesj Benoot vertrok gisterenmo­rgen voor een week op stage naar de Sierra Nevada. Wat betekent dat Lotto - Soudal zondag in Parijs - Roubaix geen kopman heeft. “We zullen het doen zoals Quick.Step: wie de beste is, moet vooraan rijden”, probeert Marc Sergeant er de moed in te houden.

Hij was zondag in de Ronde van Vlaanderen opnieuw een van de beste renners in koers, maar Tiesj Benoot moest tevreden zijn met de achtste plaats.

“Ontgoochel­end, want er zat meer in. Maar ik zat gevangen door al die renners van Quick.Step. En ja, ik had in de finale wel wat steun van een ploegmaat kunnen gebruiken, want ik heb veel werk in mijn eentje moeten doen. Maar dat wist ik op voorhand.”

Het zit Lotto - Soudal dit voorjaar dan ook niet mee. André Greipel out met een sleutelbee­nbreuk na een val in Milaan Sanremo en aanwinst Jens Keukeleire ziekt uit in bed, net als wegkapitei­n Nikolas Maes.

“Maar in die groep van zo’n 35 man had er toch zeker een extra renner van ons moeten bijzitten”, zegt sportief manager Marc Sergeant. “In het hoofd van een renner is het altijd goed als hij weet dat er nog iemand bij hem is. We rekenden we op Jens Debusscher­e en Jasper De Buyst. Maar Jens had twee keer kettingpro­blemen, op de Oude Kwaremont en de Koppenberg, en ook Jasper kende pech. Het zit ook niet mee.”

Batterijen opladen

Benoot vertrok gisteren voor een weekje stage naar Spanje, in de Sierra Nevada. “Om de batterijen een beetje op te laden en rustig te trainen”, zegt de winnaar van de Strade Bianche. “Ik wil goed zijn tot Luik-Bastenaken-Luik. Vandaar dat ik mij aan mijn programma hou en niet plots Parijs-Roubaix ga rijden.”

Vraag is: op wie kan Lotto - Soudal dan rekenen in Parijs - Roubaix? Want het team rekende er ook heel erg op André Greipel. De Duitser werd vorig jaar zevende en mocht voluit zijn kans gaan. Alles op Jens Debusscher­e dan maar?

“We zullen zien”, zegt Sergeant. “In een koers als Parijs - Roubaix gebeuren er al eens verrassing­en. Wie de beste is van onze ploeg moet vooraan rijden, zoals Quick.Step het al het hele voor- jaar doet (grijnst). Maar ik weet niet of dat bij ons zal lukken. Ach, het zit wat tegen. Gelukkig heeft Tiesj Benoot dit jaar een grote stap voorwaarts gemaakt. Hij voert de forcing en maakt de koers. Hij had eigenlijk al meer verdiend in het Vlaamse voorjaar. Maar gelukkig heeft hij toch de Strade Bianche gewonnen.”

Tiesj Benoot

“Ik wil goed zijn tot LuikBasten­aken Luik. Vandaar dat ik mij aan mijn programma hou en niet plots ParijsRoub­aix ga rijden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tiesj Benoot sleurt op kop van een achtervolg­ende groep. “Ik had wel wat steun van een ploegmaat kunnen gebruiken.”
FOTO PHOTO NEWS Tiesj Benoot sleurt op kop van een achtervolg­ende groep. “Ik had wel wat steun van een ploegmaat kunnen gebruiken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium