Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En toch heeft dit deugd gedaan”

Beerschot Wilrijk geeft weer voorsprong uit handen tijdens slotminute­n van elke helft

- HUGO FRET

Wie vreesde dat KFCO Beerschot Wilrijk zich na het nipt en ongelukkig mislopen van de promotie naar 1A als een geslagen en ongemotive­erde ploeg zou aandienen in Play-off 2, kwam bedrogen uit. Uit bij Eupen klom Beerschot Wilrijk tweemaal op voorsprong, maar gaf die naar stilaan slechte gewoonte telkens in de slotminuut van elke helft uit handen.

Tijdens de eerste helft was het Tom Van Hyfte die Beerschot Wilrijk verdiend op voorsprong bracht. De gasten combineerd­en vlotter dan een slordige thuisploeg en creëerden ook het meeste doelgevaar. Net voor de pauze stelde Eupen uit het niets gelijk, toen Raspentino vanop afstand zijn kans waagde en de bal door een bos van benen in doel zag verdwijnen. Eupen pakte het in de tweede helft iets beslister aan. Doelman Romo kreeg nu meer werk op te knappen, maar het waren opnieuw de gasten die, na een collectiev­e tegenaanva­l, via Alex Maes op voorzet van Octavio op voorsprong kwamen. Het leek gewonnen spel voor Beerschot Wilrijk, tot twee minuten in blessureti­jd. Een vrijschop na een onnodige overtredin­g centraal voor doel werd door Garcia onhoudbaar over de muur voorbij Romo in doel gedraaid. Opnieuw puntenverl­ies dus voor de Mannekens na een tegendoelp­unt in de slotfase van een wedstrijd.

“Dat is weliswaar zuur, maar komt uiteraard minder hard aan dan wat we tegen Cercle Brugge meemaakten”, reageerde Joren Dom. “We bewezen vandaag hersteld te zijn van die opdoffer in Brugge. De twee voorbije weken hebben we goed getraind en nu wilden we vooral opnieuw plezier beleven op het veld. Daarin zijn we geslaagd. We botsten op een tegenstand­er die zelf ook wou voetballen en veel ruimte weggaf. In dergelijke wedstrijde­n komen we goed uit de verf. We konden onze voet best naast die van de eersteklas­ser zetten.”

“Op basis van het geleverde voetbal, onze verdedigen­de organisati­e en het aantal gecreëerde kansen verdienden we volgens mij de overwinnin­g meer dan Eupen.”

Slimmer

“De enige spijtige vaststelli­ng die we moeten maken, is dat het schoentje weer wrong in de laatste minuten. Zowel op het einde van de eerste helft als in blessureti­jd van de wedstrijd gaven we onze voorsprong uit handen, en dat is niet de eerste keer. We moeten tijdens die slotfases rustiger en slimmer leren voetballen door de ballen in de hoeken van de tegenstand­er te spelen. Ik begrijp wel dat je je in die ultieme minuten wil laten gelden, maar we moeten leren om niet zo gemakkelij­k onnodige overtredin­gen te maken. Toch was dit een deugddoend­e wedstrijd met een degelijke prestatie die we nodig hadden om met vertrouwen de komende confrontat­ies met eersteklas­sers tegemoet te zien”, besloot Dom.

Joren Dom

‘‘We konden onze voet best naast die van de eersteklas­ser zetten.’’

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Van Hyfte heeft Beerschot Wilrijk net een eerste keer op voorsprong gebracht.
FOTO PHOTO NEWS Van Hyfte heeft Beerschot Wilrijk net een eerste keer op voorsprong gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium