Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chelsea helemaal uit Champions League-koers

- (bla)

Na de eerste thuisneder­laag tegen Tottenham sinds 1990 dreigt Chelsea naast de Champions League-plaatsen te eindigen. Met nog zeven wedstrijde­n te gaan, bedraagt de kloof met nummer vier Tottenham acht punten. Chelsea-coach Antonio Conte, die al maanden de indruk geeft de strijd te hebben opgegeven, zei na afloop dat Chelsea “staat waar het verdient te staan”.

“We moeten realistisc­h zijn”, zei Conte. “We hebben vandaag een grote kans gemist om de kloof met Tottenham kleiner te maken. Ik vond dat we vandaag niet eens slecht gespeeld hebben. Maar het verschil met Tottenham is dat zij veel efficiënte­r zijn. Ik herhaal dat al heel het seizoen. We hebben te veel kansen nodig om te scoren.”

Vertroebel­de relatie

Volgens zijn vriend en ex-Chelsea-spits Gianluca Vialli kan Conte niet wachten om Stamford Bridge te verlaten. De relatie met het bestuur is al sinds vorige zomer vertroebel­d. Het liefst van al wil hij ontslagen worden en een riante vergoeding opstrijken. “Ik maak me geen zorgen over mijn toekomst”, zei Conte. “Ik werk samen met mijn staf 24 uur per dag voor Chelsea. Ik ben er zeker van dat we het maximale uit deze spelers halen. Maar we moeten ons ook neerleggen bij onze waarde. Als we vijfde staan, wil dat zeggen dat we de vijfde plaats verdienen. Het bestuur moet een beslissing nemen.”

Chelsea kwam nog wel op voorsprong via een kopbalgoal van Morata, maar Eriksen maakte met een afstandssc­hot vlak voor rust gelijk en uitblinker Dele Alli besliste de derby met twee goals. De Engelse internatio­nal was toe aan zijn honderdste Premier League-match. Daarin leverde hij 36 goals en 25 assists af. Geen onaardige statistiek­en voor een 21-jarige middenveld­er.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Eden Hazard incasseerd­e in de verloren derby tegen Tottenham een stevige tackle van Jan Vertonghen.
FOTO PHOTO NEWS Eden Hazard incasseerd­e in de verloren derby tegen Tottenham een stevige tackle van Jan Vertonghen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium