Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kangoeroes stunt tegen leider

Ploeg uit Willebroek wint voor eerste keer in clubgeschi­edenis in Oostende

- Oostende Kangoeroes Willebroek PATRICK CEULEMANS

Kangoeroes Willebroek zorgde in het eerste back-tobackweek­end van de EuroMillio­ns League voor een megastunt. De Rupelploeg, die vrijdag in eigen zaal nog een afgetekend­e nederlaag incasseerd­e tegen Oostende, ging aan de kust winnen tegen de kampioen. “Alles lukte en Oostende twijfelde”, zei de Amerikaans­e topschutte­r Ashton Gibbs. Het was de eerste keer in de clubgeschi­edenis dat Kangoeroes in Oostende kon zegevieren.

Het team van coach Yves Defraigne stond bijna heel de wedstrijd aan de leiding. En zeggen dat Kangoeroes de Amerikaans­e guard Keyon McNeail en de zieke Pape Badji moest missen. De thuisploeg vond ook in de tweede helft geen antwoord op het schitteren­de basketbal van de Rupelploeg. “De driepunter­s (13 op 21, red.) vielen en wij bleven domineren. Dat maakte dat Oostende twijfelde en wij konden daarvan profiteren. We waren agressief en hadden geen schrik.

Dan zit je in een zetel. Halfweg hadden we al

52 punten gescoord”, zei Gibbs. De Amerikaan dropte maar liefst 28 punten en was de uitblinker bij de ploeg uit Willebroek. “Het liep schitteren­d, ja. Mijn ploegmaats speelden me goed aan. Dit was een collectiev­e overwinnin­g. Naïm (El Khounchar) was sterk, Stéphane (Moris) leverde goed werk en Kwan (Cheatham) lukte een double-double (18 punten, 4 op 4 bommen, 11 rebounds). De coach doet zijn job uitstekend. Met een vijf op zes hebben we ons stevig in de top acht genesteld. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Maar, eerst toch even genieten van

deze prachtige stunt.”

Voetblessu­re El Khounchar

Naïm El Khounchar (14 punten, 10 assists) speelde als guard een uitstekend­e partij. Hij viel in de slotfase uit met een voetblessu­re. “De enkel is gezwollen, maar ik kan er gelukkig druk op zetten. Dinsdag

(vandaag, red.) volgt een scan, dan weten we meer. Onze volgende wedstrijd is pas zondag, in Brussels. Ik hoop dat ik die match haal.”

El Khounchar tekende maar voor één seizoen bij Kangoeroes. “Ik heb nog niet bijgeteken­d, maar er zijn al wel gesprekken geweest”, zegt hij. “De club maakt na dit seizoen de overstap naar Mechelen. Ik heb gestudeerd in Mechelen en weet uiteraard dat daar een rijke basketbalt­raditie bestaat. De coach heeft een project voor ogen en wil verder profession­aliseren. Dat spreekt me wel aan.”

Ook El Khounchar genoot nog even na van de stunt in Oostende. “Die was heel belangrijk voor ons. Het is de eerste keer dit seizoen dat we tegen een team uit de top vier konden winnen. En dan nog in Oostende. Uniek. Hopelijk blijven we de komende weken in de winning mood.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yves Defraigne, de coach van Kangoeroes.
FOTO TOM GOYVAERTS Yves Defraigne, de coach van Kangoeroes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium