Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze nederlaag komt net op tijd”

Ajuinen stoppen zegereeks van Giants

- 61 73 Telenet Giants Antwerp Okapi Aalstar (cpm)

Okapi Aalstar heeft een einde gemaakt aan de winnende reeks - zes zeges op een rij - van Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren waren na een sterke start nergens en leden een logische zege.

Telenet Giants Antwerp vergat de tweede plaats ‘op slot’ te leggen. Na de winst van vrijdag in Aalst én het verlies van zondag van Charleroi tegen Bergen misten de Giants een gouden kans om die tweede stek zo goed als definitief te veroveren. Een twee op twee tegen de Ajuinen betekende drie winstmatch­en meer dan Charleroi - en zelfs vier meer dan Okapi Aalstar. De jonge Giants grepen de kans niet. “Na een schitteren­de start lieten we ons in slaap wiegen. We speelden mee op het tempo van Okapi. Tja, dan krijg je problemen”, sakkerde coach Roel Moors. De Giants incasseerd­en een 19-46-tussenspur­t en bij 45-61 was de wedstrijd gespeeld. “Okapi verdiende de zege, want wij vergaten het af te maken. Defensief waren we niet scherp genoeg. Vooral de shotselect­ie (22 op 60 shots, waarvan 7 op 30 driepunter­s) was bijzonder zwak. Ook in de rebound (32-38) lagen we onder en we gaven veel te weinig assists. Deze nederlaag komt misschien wel op een goed moment. Het is tijd om in de spiegel te kijken.”

Was er misschien sprake van onderschat­ting bij de Giants? “Nee, dat zeker niet. De shots vielen niet en Okapi heeft dat perfect uitgespeel­d”, zei Ismael Bako, die met tien punten en vier rebounds de non-match van Moses Kingsley (twee punten in twintig minuten) opving. “Jammer dat onze winnende reeks hier stopt. We blijven wel stevig tweede en moeten ons nu herpakken.”

Naast John Tofi (13 punten, 5 rebounds) en Andrew Charbascz was Senne Geukens de bezieler van de Aalsterse winst. Met 20 punten (4 op 4 driepunter­s) leidde de 34-jarige Antwerpena­ar de Ajuinen naar de zege. “Altijd leuk om te winnen in eigen stad”, zegt hij. “Na drie nederlagen dit seizoen tegen Antwerp Giants is het belangrijk dat we er toch één wisten te winnen. We blijven stevig in de top vier meedraaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium