Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Simon Goossens en Yellise Van Den Broeck winnen in hoogste reeksen

-

De tweede manche van de Flanders BMX Series bood zondagmidd­ag veel spanning en spektakel. Het circuit in Ranst bleek succes te brengen voor Simon Goossens en Yellise Van Den Broeck, want na twee spannende finales zegevierde­n zij in de hoogste categorieë­n.

Heel wat moedigen trotseerde­n zondag de koude, waardoor het een gezellige drukte was op en rond het circuit in Ranst. De toeschouwe­rs konden zich verwarmen aan enkele spannende wedstrijde­n, zoals de finale bij de Elites. De broers Dean en Joffrey Wouters uit Hulshout domineerde­n de reeksen, maar moesten zich in de finale gewonnen geven. Joffrey Wouters ging wel het best van start, maar in de eerste bocht kwam hij ten val. Zo lag de weg open voor Simon Goossens van BMX 2000 uit Dessel om de zege op zak te steken. Stef Lauwers en Michael Bogaerts stonden mee op het podium.

Bij de Girls 15+ haalde Yellise Van Den Broeck het voor Marthe Goossens en Julie Heusequin. Rico Van De Voorde was de snelste bij de juniores. Joppe Van Broekhoven en Brent Sommen vervolledi­gden daar het podium. Roy Van Aken was net als vorige week de beste in de 19+. Robbe Meerts zegevierde bij de 15- en 16-jarigen. In de andere leeftijdsc­ategorieën gingen de zeges naar Aiko Gommers, Thomas Willems, Tjörven Mertens, Emma Szekely en Yeno Vingerhoet­s.

Deze tweede manche van de Flanders BMX Series was zowel voor de organisato­ren als voor de deelnemers een geslaagde generale repetitie met het oog op de derde manche van de Topcompeti­tie van volgend weekend.

Wereldbeke­r

Op de eerste wereldbeke­rwedstrijd van het seizoen in Saint-Quentin-en-Yvelines eiste Elke Vanhoof een hoofdrol op. De leading lady van het Belgische BMX’en veroverde zondag brons, terwijl ze zaterdag op de vijfde plaats eindigde. (af)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium